Ντάισελμπλουμ: Έτοιμα για αποδέσμευση τα 2 και 10 δισ.€ για τις τράπεζες

Η ευρωζώνη είναι έτοιμη να αποδεσμεύσει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ που υποσχέθηκε στην Ελλάδα με αντάλλαγμα μια σειρά μεταρρυθμίσεων, καθώς και τα περίπου 10 δισεκ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, ανακοίνωσε γραπτώς την Τρίτη το απόγευμα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του EuroWorking Group.

«Έχω ενημερωθεί ότι οι διαπραγματεύσεις των ελληνικών αρχών με τους θεσμούς έχουν καταλήξει σε συμφωνία, σχετικά με τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων μέτρων» ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ και έκανε λόγο για «θετικές εξελίξεις». Όπως εξήγησε, το EuroWorking Group συζήτησε σήμερα την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα και χαιρέτισε την ουσιώδη πρόοδο που επιτεύχθηκε.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε καταλήγοντας, ότι η ελληνική Βουλή θα εγκρίνει τα απαιτούμενα μέτρα την Πέμπτη, ενώ διαβεβαίωσε ότι το Eurogroup είναι έτοιμο να εγκρίνει την εκταμίευση τόσο της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ όσο και των 10 δισ. που βρίσκονται σε ειδικό λογαριασμό και αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Πηγές: naftemporiki.gr, imerisia.gr