Εκτιμήσεις για αύξηση του τουρισμού και το 2016

Αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις για την πορεία του τουρισμού το 2016, καθώς σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο, μετά την χρονιά-ρεκόρ του 2015. Οι προοπτικές του τουρισμού στη χώρα μας καθώς και τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν τον τουριστικό κλάδο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν η μείωση του κόστους δανειοδότησης των επιχειρήσεων, η ανάγκη για αύξηση της χορηγούμενης ρευστότητας προς την οικονομία, η αντιμετώπιση του φαινομένου της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής, το χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό και η ενίσχυση των επενδύσεων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέστησε την προσοχή στους εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου να μην επαναπαυθούν από τις θετικές προβλέψεις και να θέσουν “στέρεες βάσεις για τη μακροχρόνια ανάπτυξη και βιωσιμότητα του τουριστικού κλάδου με όρους οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς”.

Επιπροσθέτως ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και ειδικότερα η αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ, ενώ σημείωσε πως αναμένεται να ενισχυθεί η ρευστότητα στην οικονομία μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και των συντονισμένων ενεργειών από την κυβέρνηση, τις τράπεζες και τους παραγωγικούς φορείς.