Τέλη κυκλοφορίας, ίσως και καπνός - αλκοόλ, τα ισοδύναμα του ΦΠΑ στην ιδ. εκπαίδευση;

Iσοδύναμα 300 εκατ. ευρώ για την αποφυγή της επιβολής του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αναζητεί η κυβέρνηση και σύμφωνα με την «Καθημερινή» στο τραπέζι έπεσε πρόταση που αφορά στην αύξηση των τελών κυκλοφορίας.

Όμως, για να καλυφθεί το ποσό των 300 εκατ. ευρώ, που έχει προϋπολογιστεί ως έσοδο από τον ΦΠΑ σε σχολεία και φροντιστήρια, μόνο από τα Τέλη, αυτό σημαίνει αύξηση των τελών 30% κατά μέσο όρο, κάτι που θεωρείται πρακτικά αδύνατο.

Έτσι, εξετάζονται συμπληρωματικά και άλλα ισοδύναμα, όπως για παράδειγμα, η αύξηση του ειδικού φόρου στα προϊόντα καπνού και στα αλκοολούχα ποτά, η αύξηση των διοδίων, αλλά και η πιθανή επιβολή ειδικής εισφοράς στα κέρδη των επιχειρήσεων.

Όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν B.Ντομπρόφσκις, στη συνέντευξή του στο Mega, ο Υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι θα βρεθούν εναλλακτικές προτάσεις στις επόμενες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά στα τέλη Κυκλοφορίας, σημειώνει το in.gr, αν δεν προχωρήσει το σενάριο για σημαντική αύξησή τους- τότε το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται επιβολή Τελών και σε αυτοκίνητα που σήμερα απαλλάσσονται, αύξηση των Τελών σε αυτοκίνητα μεγάλης εμπορικής αξίας, αλλά και παράλληλη μείωση των τελών κυκλοφορίας σε παλαιά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση το συνολικό ποσό που θα κληθούν να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. φέτος θα είναι μεγαλύτερο από το 1,1 δισ. ευρώ που έχει προϋπολογιστεί.

Προτεινόμενα για εσάς