Επιβεβαίωσε το επενδυτικό του ενδιαφέρον για την Ελλάδα ο σαουδάραβας πρίγκιπας

Επιβεβαίωσε το επενδυτικό του ενδιαφέρον για την Ελλάδα ο σαουδάραβας επενδυτής πρίγκιπας, Αλουαλιντ Μπιν Ταλάλ Μπιν Αμπτουλαζίζ Αλ Σαούντ, στη συνάντηση που είχε στο Ριάντ με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.Αυτό προκύπτει από δημοσιογραφικές πληροφορίες σχετικά με την πορεία των συζητήσεων που είχε στο Ριάντ ο υφυπουργός, ο οποίος συνοδεύεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Enterprise Greece Στέφανο Ησαΐα.Ο κ. Μηταράκης θα συναντηθεί και με αντιπροσωπεία επιχειρηματιών και επενδυτών στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ριάντ και με τη σαουδοαραβο-ελληνική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Φιλίας.

Υπενθυμίζεται ότι το ενδιαφέρον υποψηφίων σαουδαράβων επενδυτών για πραγματοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα, εστιάζεται κυρίως στον τομέα της κατοικίας, αγοράς ιδιωτικών κτιρίων ή συμμετοχή σε ομίλους αλλοδαπών επενδυτών που επιθυμούν την αγορά μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων ή και άλλων πολυτελών κατοικιών και συγκροτημάτων κατοικιών τα οποία διατίθενται προς πώληση.

Επίσης ενδιαφέρον παρατηρείται για τον τομέα της ενέργειας και διαφόρων εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Οι κλάδοι στους οποίους θα μπορούσε να υπάρξει δραστηριοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων στην Σαουδική Αραβία είναι οι κατασκευές, η ενέργεια και οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας αλλά και ο τομέας των τροφίμων.