Τράπεζα Κύπρου: Οι μέτοχοι εγκρίνουν το νέο ΔΣ, το οποίο περιλαμβάνει κορυφαίους οικονομολόγους

Οι μέτοχοι του μεγαλύτερου δανειστή της Κύπρου, της Τράπεζας Κύπρου, αποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό το καινούργιο διοικητικό συμβούλιο την προηγούμενη Πέμπτη. Ένα διοικητικό συμβούλιο που περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό από σημαντικούς, παγκοσμίου εμβέλειας  ανθρώπους της οικονομίας και σηματοδοτεί μέρος της προσπάθειας που καταβάλει η τράπεζα για να να ανακάμψει από την παρ’ολίγον μοιραία οικονομική κρίση που αντιμετώπισε το νησί τον προηγούμενο χρόνο.

Το νέο συμβούλιο, που εγκρίθηκε από το 99% των μετόχων, έρχεται σε συνέχεια της αύξησης κεφαλαίου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ το καλοκαίρι και αντικατοπτρίζει τη δομή της νέας ιδιοκτησίας. Πρόεδρος του συμβουλίου διορίστηκε ο γεννημένος την Ελβετία Josef Ackermann, ο οποίος είχε διατελέσει για μια δεκαετία επικεφαλής  του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού Deutsche Bank AG και, μέχρι πέρυσι, ήταν πρόεδρος του Zurich Insurance Group AG.

Η τράπεζα παλεύει ακόμα με τα κακά δάνεια, αλλά η αύξηση κεφαλαίου τη βοήθησε να γλιτώσει από τα πρόσφατα stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σκοπεύει να επανεγγράψει τις μετοχές τις στο χρηματιστήριο, μετά την αναστολή τους τον Ιούλιο του 2013. Η κυπριακή κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι ελπίζει να μπορέσει να άρει τους τελευταίου από τους περιορισμούς και ελέγχους κεφαλαίου μέχρι τον επόμενο χρόνο.

Επιμέλεια: Ρωμανός Γεωργίου

Πηγή: Wall Street Journal