Τρεις καινοτόμες ιδέες που έγιναν επιτυχημένες επιχειρήσεις

Τι κοινό μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στα βιολογικά βότανα, σε μια εφεύρεση που βελτιστοποιεί τα αποτελέσματα της ακτινοθεραπείας σε ασθενείς με καρκίνο και σε ένα μουσείο που «ζωντανεύει» με τη χρήση ρομποτικής; Εκ πρώτης όψεως, κανένα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά. Πρόκειται για καινοτόμες ιδέες που μετουσιώθηκαν σε επιχειρηματικές ιδέες και τελικά σε επιχειρήσεις από νέους ανθρώπους, με ανήσυχο πνεύμα, που ζουν στην Ελλάδα και «τόλμησαν» να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα εν μέσω κρίσης. Οι επιχειρήσεις τους, επίσης, μαζί με πέντε άλλες έχουν λάβει το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, θεσμός που ιδρύθηκε το 2012 από τη Libra Group.

Από το μάρκετινγκ…

Η Αφροδίτη Φλώρου και η Γιάννα Ματθαίου, με μακρά προϋπηρεσία στο μάρκετινγκ, αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να αφήσουν τις δουλειές τους, η μία σε πολύ γνωστή εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης και τηλεπικοινωνιών, η δεύτερη σε τράπεζα, και να δημιουργήσουν το 2013 την εταιρεία Anassa Organics. Οι δύο κυρίες «οργώνουν» όλη την Ελλάδα για να εντοπίσουν βιολογικές καλλιέργειες βοτάνων για τα 10 προϊόντα που πωλούν εντός κι εκτός συνόρων. Μάλιστα, η δημιουργία των μειγμάτων βοτάνων –πρόκειται για πέντε από τα δέκα προϊόντα– βασίστηκε σε έρευνα που έγινε για λογαριασμό της εταιρείας από τη Φαρμακευτική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα προϊόντα διατίθενται ήδη σε περίπου 23 σημεία πώλησης (κυρίως ντελικατέσεν) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε λίγο καιρό και στο Mega AB Βασιλόπουλος στο Ελληνικό. Επίσης, από τις 4 Δεκεμβρίου εγκαινιάζουν την παρουσία τους και σε χώρους εστίασης, ενώ σύντομα θα πωλούνται και μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος. Τα προϊόντα της Anassa Organics εξάγονται στη Δανία, στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Αγγλία, ενώ ζήτηση υπάρχει και από τις ΗΠΑ και στο προσεχές μέλλον η εταιρεία θα αποκτήσει το δικό της συσκευαστήριο στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.kathimerini.gr/793069/article/oikonomia/epixeirhseis/treis-kainotomes-idees-poy-eginan-epityxhmenes-epixeirhseis