Bloomberg προς Tρόικα: Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία

«ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΗΣ»

Θέση στο θρίλερ των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και τρόικας παίρνει, μέσα από το κεντρικό του άρθρο, το πρακτορείο Bloomberg, ζητώντας από τους δανειστές «να σταματήσουν την πίεση» και να «βρουν έναν τρόπο να ελαφρύνουν τα χρέη» καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιεί, η Ευρωζώνη θα οδηγηθεί στη διάλυση.

Παραφράζοντας το διάσημο τραγούδι του Τζον Λένον, η διάθεση του αμερικανικού πρακτορείου διαφαίνεται από τον τίτλο κιόλας: Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία (Give Greece a chance).
«Οι πιστωτές δοκιμάζουν -και πάλι- τις αντοχές της Ελλάδας. Αν συνεχίσουν να πιέζουν, τότε κινδυνεύουν να κάνουν κομμάτια την Ευρωζώνη, κάτι που θα είναι καταστροφικό για τους ίδιους και την Ελλάδα. Πρέπει να σταματήσουν να επιμένουν στο αδύνατο και να βρουν έναν τρόπο να ανακουφίσουν την Ελλάδα από τα χρέη της».
Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει την προσφορά της Τρόικα προς την Ελλάδα προκειμένου να «ξεκλειδώσει» την τελευταία δόση του πακέτου στήριξης, «τοξική», εκτιμώντας πως οι δανειστές ζητούν περαιτέρω μειώσεις και μέτρα που δεν θα έχουν καμία θετική ανταπόκριση. Αντιθέτως, σημειώνεται, θα προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη αστάθεια και είναι βέβαιο πως θα αποτύχουν.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύεται και ενδέχεται να αντικαταστήσει τον μετριοπαθή Σαμαρά, σημειώνει το άρθρο υπενθυμίζοντας τη νίκη που διήγαγε στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Στη συνέχεια του άρθρου παρατίθενται οι κατακτήσεις της Ελλάδας κατά την τελευταία πενταετία, με κορυφαία εκείνη της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, γεγονός που χαρακτηρίζεται «σπάνιο κατόρθωμα».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64096987