Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας μοιράζει 700.000 ευρώ

Της Όλγας Κλώντζα

Αιτήσεις συμμετοχής ως τις 4 Μαρτίου 2015

Έχοντας κατακτήσει μέσα στον τελευταίο ένα χρόνο σημαντικές διακρίσεις, ούσα μια νέα επιχείρηση, όπως αυτή της καλύτερης συσκευασίας στα European Design Awards και τέσσερα βραβεία γεύσης στα Great Taste Awards, η κυρία Αφροδίτη Φλώρου, συνιδρύτρια της Anassa Organics μαζί με την κυρία Γιάννα Ματθαίου, μίλησε για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας στη διάρκεια της παρουσίασης του νέου κύκλου για το 2015. «Το σημαντικότερο βραβείο από όσα έχουμε κατακτήσει είναι αυτό της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας 2014, όχι μόνο γιατί μας έδωσε ένα μεγάλο ποσό για να ξεκινήσουμε, αλλά συγχρόνως είναι καθημερινά δίπλα μας με αξιόλογους συμβούλους που βοηθούν σε ό,τι χρειαστούμε».

Η Anassa Organics επιλέγει σχολαστικά κορυφαία προϊόντα της ελληνικής γης από καλλιεργητές που χρησιμοποιούν παραδοσιακές τεχνικές και δημιουργεί ξεχωριστά μείγματα αρωματικών φυτών για αφεψήματα. «Βάλαμε τα ροφήματά μας στη συσκευασία που τους αξίζει, φροντίσαμε τον ιδιαίτερο τρόπο σερβιρίσματος και σήμερα ετοιμάζουμε το δικό μας συσκευαστήριο» είπε.
«Έχουμε ξεκινήσει να πουλάμε στο εξωτερικό, έκπληξη όμως για εμάς ήταν η αποδοχή της ελληνικής αγοράς γιατί οι Έλληνες είμαστε απαιτητικοί με τα βότανα, τα ξέρουμε από τα παιδικά μας χρόνια» συμπλήρωσε, καταλήγοντας πως στόχος της εταιρείας είναι να βρουν τα ελληνικά βότανα τα θέση που τους αξίζει στη διεθνή αγορά.
Συμμετοχές ως τις 4 Μαρτίου 2015
Με γνώμονα ότι η επιχειρηματικότητα είναι το κλειδί για την ευημερία της Ελλάδας, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ιδρύθηκε το 2012, εν μέσω της οικονομικής ύφεσης, με στόχο την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος.
Ο θεσμός, τον οποίο διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί ο Όμιλος Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, βραβεύει κάθε χρόνο έναν έως και πέντε νικητές, παρέχοντάς τους όλους τους απαιτούμενους πόρους, με τη μορφή άτοκου δανείου, αλλά και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης, προκειμένου να υλοποιήσουν νέες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες. Οι νικητές του 2015 θα μοιραστούν το συνολικό ποσό χρηματοδότησης ύψους περίπου 700.000 ευρώ, το οποίο παρέχεται από τον Όμιλο Libra Group και τους εταίρους του Βραβείου.
Όταν δύο χρόνια πριν ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Φυσικής του Τμήματος Ραδιολογίας – Ακτινολογίας του ΤΕΙ Αθηνών κ. Ευάγγελος Παππάς, μαζί με τους συνεργάτες του, είχαν μια σημαντική επιστημονική ιδέα προς δημοσίευση, σκέφτηκαν πόσο πιο χρήσιμο θα ήταν αυτή να μετασχηματιστεί σε επιχείρηση. «Πώς θα το κάναμε όμως αυτό; Κανείς μας δεν ήταν επιχειρηματίας. Ξέραμε ότι έχουμε μια σίγουρη επιστημονική λύση, επιχειρηματικά όμως δεν ήμασταν καθόλου σίγουροι» ανέφερε στη διάρκεια της παρουσίασης.
Καινοτομία και θέσεις εργασίας στην Ελλάδα
Τότε ήρθε το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, χάρη στο οποίο μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία της RTsafe, η περίπτωση της οποίας δεν είναι μοναδική, καθώς το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας δεν απευθύνεται μόνο σε έμπειρους επιχειρηματίες. Εξίσου αφορά νέους επιχειρηματίες στην Ελλάδα, τα επιχειρηματικά σχέδια των οποίων επιδεικνύουν βιωσιμότητα, χρηματοοικονομική σύνεση και ρεαλισμό, καινοτομία, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=652187