Νοβότνι: Σε «δραματική διαδικασία συνειδητοποίησης» η ελληνική κυβέρνηση

Για «ειλικρινείς προσπάθειες υλοποίησης του πακέτου μέτρων» που συμφωνήθηκε για την Ελλάδα κάνει λόγο, σε συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή ραδιοφωνία, ο Διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Έβαλντ Νοβότνι. Μάλιστα, ο Νοβότνι υποστήριξε ότι διακρίνει «μια σχεδόν δραματική διαδικασία συνειδητοποίησης σε σχέση με την ελληνική κυβέρνηση».

Σε σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, ο Έβαλντ Νοβότνι θεωρεί «πλεονεκτική μια συμμετοχή του, αλλά ίσως όχι απαραίτητη», επισημαίνοντας ότι το ΔΝΤ είναι ένας διεθνής θεσμός, ο οποίος διαθέτει πολλή γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, προσφέροντας επιπλέον αξιοπιστία για τις κεφαλαιαγορές, ώστε σε κάθε περίπτωση να είναι πλεονέκτημα, εάν αυτό συμμετάσχει, ενώ μπορεί να συζητηθεί εάν αυτή η συμμετοχή είναι απόλυτα αναγκαία.

Από μια ενισχυμένη ιδιωτικοποίηση, ο ίδιος ευελπιστεί ότι θα υπάρξει ώθηση για την ανάπτυξη, διότι αυτό, όπως σημειώνει, μπορεί να σημαίνει, ή ελπίζεται να σημαίνει, ότι για σημαντικές επιχειρήσεις θα υπάρχει η δυνατότητα να λάβουν τεχνογνωσία, ειδίκευση και επίσης πρόσβαση σε αγορές από την υπόλοιπη Ευρώπη.