Κομισιόν: Δεν θα χρειαστεί περισσότερα από 86 δις € η Ελλάδα, ιδιαίτερα αν βγει στις αγορές

Απολύτως «αναληθή» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι το συνολικό ποσό που τελικά θα λάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος θα υπερβεί τα 86 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Ανίκα Μπράιτχαρτ υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν εκτιμά ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας θα ξεπεράσουν το συγκεκριμένο ποσό. Πιστεύει, μάλιστα, ότι στην περίπτωση που το ΔΝΤ, τελικά, συμμετάσχει με δικά του κεφάλαια στο τρίτο πρόγραμμα και αν η Ελλάδα καταφέρει να επιστρέψει νωρίτερα στις αγορές, τότε τα χρήματα που θα χρειαστεί η χώρα από το τρίτο πακέτο διάσωσης θα είναι, μάλιστα, πολύ λιγότερα από τα 86 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις, η εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και αναμένει περαιτέρω πληροφορίες. Η Ανίκα Μπράιτχαρτ υπενθύμισε ότι το Eurogroup στη δήλωσή του της 14ης Αυγούστου αναφέρεται στο φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αναμένεται με ενδιαφέρον η υλοποίησή του.