Bloomberg: Μέχρι τις 6 Αυγούστου πρέπει να τελειώσουν οι συζητήσεις για το τρίτο πακέτο

Οι πιστωτές της Ελλάδας σχεδιάζουν να έχουν ολοκληρώσει τις συνομιλίες για τους όρους που συνδέονται με νέο σχέδιο διάσωσης της χώρας μέχρι την 6η Αυγούστου και να εκταμιευτεί η πρώτη δόση στις 17 Αυγούστου, όπως δήλωσε διεθνής αξιωματούχος με γνώση του θέματος στο Bloomberg.

Αξιωματούχοι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εργάζονται πάνω σε ένα νέο Μνημόνιο Συνεργασίας, καθορίζοντας τους όρους για τα δάνεια έκτακτης ανάγκης για τα επόμενα τρία χρόνια, αποκάλυψε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί καθώς το χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες εβδομάδες είναι αβέβαιο και εξαρτάται από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Το χρονοδιάγραμμα για την έγκριση του πακέτου των 86 δισ. είναι λεπτό. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, τα εθνικά κοινοβούλια που πρέπει να εγκρίνουν το σχέδιο διάσωσης πρέπει να το πράξουν μέχρι τις 13 Αυγούστου έτσι ώστε να γίνει η εκταμίευση πριν τις 20 Αυγούστου που είναι η ημερομηνία-ορόσημο καθώς τότε πρέπει να πληρωθούν 3,2 δισ. στην ΕΚΤ.

Επίσης, το ελληνικό Κοινοβούλιο πρέπει να εγκρίνει όλα τα προαπαιτούμενα μέχρι τις 7 Αυγούστου, δήλωσε ο αξιωματούχος. Μετά από αυτό, το Euro Working Group και το Eurogroup, αναμένεται να υπογράψουν το πακέτο μέχρι τις 11 Αυγούστου, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.