Στο ψυγείο ο φιλικός διακανονισμός μεταξύ ΟΛΠ και Cosco

Στο «αέρα» βρίσκονται επενδύσεις ύψους 230 εκατ. ευρώ
του Διονύση Βυθούλκα

Παγώνει, όπως όλα δείχνουν, ο φιλικός διακανονισμός μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ (θυγατρική εταιρεία της Cosco), που αφορά την αναβάθμιση του δυτικού προβλήτα, με έργα ύψους 230 εκατ. ευρώ, καθώς υπήρξε εμπλοκή και, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα δεν πρόκειται να συζητηθεί στη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς που γίνεται σήμερα, Τρίτη, αλλά στην επόμενη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί πιθανότητα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι συζητήσεις ως τότε των δύο πλευρών αναμένεται να συνεχιστούν ενώ θέση στο θέμα αναμένεται να πάρει και το ΤΑΙΠΕΔ.

Η γενική συνέλευση των μετόχων αναμένεται να εξετάσει μόνο το θέμα της εκλογής μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ που εξελέγησαν πρόσφατα (σ.σ. εκπρόσωπος Δήμου Πειραιά ο δήμαρχος κ. Ι. Μώραλης και ο κ. Αθανάσιος Λιάγκος, εκπρόσωπος των μετόχων).

Ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα

Επίσης όπως έλεγαν στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και εκπροσώπων των εργαζομένων, η βασική διαφωνία της κινεζικής πλευράς ΣΕΠ-Cosco είναι η μία από τις δύο παρεμβάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον φιλικό διακανονισμό που αφορά το ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα.

Η κινεζική πλευρά ζητεί η διαμόρφωση του ελάχιστου εγγυημένου ανταλλάγματος που καταβάλλει κάθε χρόνο στον ΟΛΠ να συνδεθεί με τα επίπεδα του ΑΕΠ, τα οποία ήσαν διαφορετικά το 2009 στην Ελλάδα, οπότε υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης προς την κινεζική πλευρά, και διαφορετικά σήμερα, που η χώρα έχει επηρεαστεί σημαντικά από την οικονομική κρίση.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ
Διαβάστε τη συνέχεια:
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=649498