Τρισέ: «Θα δούμε»...

Οι τελευταίες κινήσεις από την Αθήνα δείχνουν ότι υπάρχει «θέληση» για επίτευξη συμφωνίας από την ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο οποίος σε δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, που αναδημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα», υπογράμμισε ότι υπάρχουν «σημάδια που δείχνουν ότι το ελληνικό δράμα θα μπορούσε επιτέλους να τελειώσει.

Ωστόσο, την ίδια ώρα, ο κ. Τρισέ τόνισε πως οι διαπραγματευτές θα πρέπει να παραμείνουν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με την Ελλάδα κατά τη διάρκεια των κρίσιμων διαβουλεύσεων το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον κ. Τρισέ, οι νέες προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση δείχνουν ότι η Αθήνα επιθυμεί να υπάρξει συμφωνία.

«Θα δούμε. Παραμένω πολύ, πολύ συγκρατημένος, αλλά ξεκάθαρα έχουμε κάτι το οποίο είναι διαφορετικό από την πρόταση που υπήρχε στο δημοψήφισμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι αυτό που του δίνει αισιοδοξία είναι το γεγονός ότι οι Έλληνας έδειξαν ότι θέλουν να παραμείνουν στην Ευρώπη και στο ευρώ.