Στουμπ: «Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας»

Το κοντινό μέλλον θα είναι πολύ δύσκολο για την Ελλάδα έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ μετά την επικράτηση του «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Ανεξάρτητα του τι θα συμβεί στη συνέχεια η ενοποίηση της οικονομίας της χώρας θα απαιτήσει εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις» έγραψε ο κ. Στουμπ. Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις, ο Φιλανδός Υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει ότι μπορούν να ξεκινήσουν εκ νέου «όταν η Ελληνική κυβέρνηση θα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί και να δεσμευτεί σε μέτρα που θα σταθεροποιήσουν τα δημόσια οικονομικά της χώρας και όταν θα εφαρμόσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη βιωσιμότητα του χρέους».

Αναφερόμενος στο αυριανό Eurogroup, ο κ. Στουμπ σημειώνει ότι «τα εργαλεία και οι κανόνες για τη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης παραμένουν τα ίδια» και ξεκαθαρίζει ότι «είναι στο χέρι της Ελληνικής κυβέρνησης να μεταφράσει στην πράξη το τι σημαίνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Το πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλαδα έχει λήξει και δεν μπορεί να συνεχιστεί». Και καταλήγει λέγοντας ότι «η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας».