Σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών με τραπεζίτες

Σημαντική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Υπουργείο Οικονομικών με θέμα την κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες.  Από την πλευρά της κυβέρνησης, εκτός από τον Yπουργό Οικονομικών Γιάνη  Βαρουφάκη συμμετείχαν ο Aντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο Αναπληρωτής Yπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει την επαναλειτουργία των τραπεζών από την Τρίτη.

Στη σύσκεψη συμμετείχε επίσης ο Yποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρος Μητράκος. Από την πλευρά των τραπεζών στο Υπουργείο Οικονομικών ήταν η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και Πρόεδρος της Εθνικής Λούκα Κατσέλη και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Νίκος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας από την Eurobank, Βασίλης Ράπανος και Δημήτρης Μαντζούνης από την Alpha Bank,  Άνθιμος Θωμόπουλος από την Πειραιώς, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος καιΙωάννης Γαμβρίλης από την Attica Bank και ο Χρήστος Γκόρτσος από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Καθησυχαστική η Πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, είπε ότι υπάρχει κεφαλαιακό «μαξιλάρι ασφαλείας» ύψους 1 δισεκατομμύριο ευρώ στις τράπεζες μέχρι τη Δευτέρα, οπότε συνεδριάζει εκ νέου η ΕΚΤ για τον ELA, όπως  επιβεβαίωσε και το μέλος της Έβαλντ Νοβότνυ έχοντας πλέον στα χέρια της και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Να ηρεμήσει τους πολίτες που συνεχίζουν να επιμένουν στις ουρές των ATM φοβούμενοι την επόμενη ημέρα η κ. Κατσέλη επιχείρησε και νωρίτερα δηλώνοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ««επειδή διακινούνται διάφορες κακόβουλες φήμες στο διαδίκτυο, θα ήθελα να ενημερώσω το συναλλακτικό κοινό ότι κατά την υπολειπόμενη διάρκεια της τραπεζικής αργίας ως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, τα ATM των τραπεζών θα λειτουργούν κανονικά».