Οι Έλληνες αρτοποιοί μποϊκοτάρουν τις πρώτες ύλες από την Ευρωζώνη

Σε “μποϊκοτάζ” των γερμανικών πρώτων υλών καλεί τους συναδέλφους της η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων και Περιχώρων, ανακοινώνοντας, ταυτόχρονα, ότι ματαιώνει την επίσκεψή της στην διεθνή έκθεση Αρτοποιίας IBA.DE που θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο από 12-17 Σεπτεμβρίου 2015, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται, μεταξύ άλλων: “Δηλώνουμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι στην ιμιοποίηση και τη φτωχοποίηση της χώρας, όπως αυτή προωθείται από την συνεχή επιβολή νέων μνημονίων.

Ζητάμε από τη Γερμανία και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να καταλάβουν ότι το χρέος μας διογκώθηκε με ταχυδακτυλουργικά τρικ και επιζητούμε διαγραφή μέρους του ώστε να καταστεί βιώσιμο καθώς και άρση των υφεσιακών μέτρων.

Εμείς οι άνθρωποι της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας, έχουμε ζήσει τόσα χρόνια στο πετσί μας τον οικονομικό μαρασμό της χώρας μας.

Ως Αρτοποιοί, όλη αυτή την περίοδο της κρίσης, δείξαμε και δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους Έλληνες, προσφέροντας το ψωμί μας ως ένδειξη αγάπης και συμπαράστασης.

Η απόφασή μας θα ανακληθεί μόνο αν η Γερμανία και οι λοιπές χώρες της Ευρωζώνης δείξουν τον απαιτούμενο και αυτονόητο σεβασμό στους Έλληνες.

Συνάδελφοι, εκτός από την συγκεκριμένη έκθεση, σας καλούμε να μποϋκοτάρετε τις πρώτες και βοηθητικές ύλες που προέρχονται από τη Γερμανία και λοιπές χώρες της Ευρωζώνης.

Καλούμε και προτρέπουμε επίσης και τους άλλους επαγγελματίες, συναφών και μη κλάδων, να δράσουν άμεσα, με παρόμοιες αποφάσεις”.
Ενημερώνουν επίσης ότι “υπάρχει επάρκεια αλεύρων στην αγορά και δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος έλλειψης”.