Ουρές στα βενζινάδικα

Ψυχραιμία και νηφαλιότητα συνέστησε ο Πρωθυπουργός, ωστόσο, οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών και οι αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα το βράδυ για τις τράπεζες αναστάτωσαν τους πολίτες οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους όχι μόνο για να βρουν ΑΤΜ με χρήματα, αλλά και για να γεμίσουν τα οχήματά τους με βενζίνη.

Έτσι, τις τελευταίες ώρες και κυρίως αφότου έγινε γνωστό ότι οι ελληνικές τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές όλη την ερχόμενη εβδομάδα, μεγάλες ουρές αυτοκινήτων άρχισαν να σχηματίζονται έξω από βενζινάδικα σε όλη την χώρα.

Φαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι τα Ελληνικά Πετρέλαια ανακοίνωσαν πως υπάρχει επάρκεια ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της αγοράς για αρκετούς μήνες χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, οι πολίτες ανήσυχοι έτρεξαν να φουλάρουν τα αυτοκίνητά τους.

Η ζήτηση στην αγορά καυσίμων ήταν από το Σάββατο αυξημένη, ωστόσο, όπως επισημαίνεται και από πηγές των εταιρειών εμπορίας αλλά και των βενζινοπωλών ο εφοδιασμός γίνεται κανονικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο των ΕΛΠΕ, Γρηγόρη Στεργιούλη, είναι εξασφαλισμένη και η περαιτέρω προμήθεια των διυλιστηρίων με «αργό πετρέλαιο», τα πρατήρια καυσίμων ΕΚΟ και ΒΡ λειτουργούν κανονικά με απόλυτα εξασφαλισμένη την τροφοδοσία τους, ενώ οι πελάτες των πρατηρίων δύνανται, όπως πάντα, να εξυπηρετηθούν πληρώνοντας με κάθε νόμιμο τρόπο (μετρητά, κάρτες κ.λπ.) -καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως σε ορισμένα βενζινάδικα υπήρχαν επιγραφές που ανέφεραν ότι δεν δέχονται κάρτες.

Όσον αφορά στα ΑΤΜ, από το βράδυ του Σαββάτου πολλά είναι τα μηχανήματα που δεν έχουν χρήματα. Αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους και να επιδίδονται σε αναζήτηση ΑΤΜ που έχουν δεν έχουν ακόμη «στερέψει» και όταν τα βρίσκουν να αναγκάζονται να περιμένουν για αρκετή ώρα στην ουρά.

Μάλιστα, πολλοί πολίτες πήγαν ως το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να βγάλουν χρήματα, έχοντας πληροφορηθεί ή διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι τα περισσότερα ATM’s στην Αθήνα έχουν στεγνώσει από ρευστό.