Βαρουφάκης: Θα λάβουμε ό,τι μέτρα χρειάζεται για να μην υπάρξει πρόβλημα

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα η συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Στο Συμβούλιο συμμετέχουν ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Μάρδας, ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας Γιάννης Στουρνάρας, η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, ο Πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής, ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος και ο Γ.Γ. της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος.

Έξω από το Υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του πλανήτη. Μάλιστα, κατά την άφιξη του Γιάνη Βαρουφάκη στο Υπουργείο Οικονομικών όλοι οι δημοσιογράφοι που τον περίμεναν, σχεδόν ποδοπατήθηκαν για μια δήλωσή του.

«Το Eurogroup στέρησε από τον ελληνικό λαό το δικαίωμα να αποφασίσει με την ψήφο του με ένα ναι ή ένα όχι. Ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με νηφαλιότητα. Θα λάβουμε ό,τι μέτρα χρειάζεται για να μην υπάρξει πρόβλημα στην καθημερινότητα του Έλληνα» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.