Σόιμπλε: Το πρόγραμμα για την Ελλάδα τελειώνει την Τρίτη

Η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί σε μεγάλες δυσκολίες, δήλωσε από τις Βρυξέλλες μετά το πέρας του Eurogroup ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Υπήρξε μια δραματική εξέλιξη σήμερα με τις αναλήψεις από τα ΑΤΜ των τραπεζών, τόνισε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ελλάδα σημειώνοντας, επίσης, ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να εξαλείψουμε κάθε κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης στην ευρωζώνη και κάθε ανησυχία στις οικονομικές αγορές» .

Όπως είπε ο κ. Σόιμπλε, «η Ελλάδα παραμένει μέλος της ευρωζώνης και είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε τα πάντα ότι μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολή φάση».
«Είμαστε σε κάθε περίπτωση αποφασισμένοι να βοηθήσουμε και στις κρίσεις καμία φορά η Ευρώπη δυναμώνει» ανέφερε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών .

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση αιφνιδίασε τους πάντες με την απόφασή της, ενώ όπως υποστήριξε, οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης δεν μπόρεσαν καν να καταλάβουν την ουσία του ελληνικού δημοψηφίσματος».

«Σήμερα δεν ήταν μια καθόλου εύκολη ημέρα. Η ελληνική κυβέρνηση αιφνιδίασε τους πάντες, δεν μπορέσαμε να κατανοήσουμε καν την ουσία του ελληνικού δημοψηφίσματος», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε πως για να αποδώσει ένα πρόγραμμα απαιτεί πραγματική θέληση από την κυβέρνηση, ενώ αναφερόμενος στην εκροή καταθέσεων από την Ελλάδα, υπογράμμισε ότι «έχει πλέον επιδεινωθεί δραματικά».

«Δεν είμαστε εμείς αυτοί που επιλέξαμε τη διακοπή των διαπραγματεύσεων. Δεν γίνεται άλλωστε με αυτόν τον τρόπο η διαπραγμάτευση στο Eurogroup. Θα κάνουμε τα πάντα όμως για να αποφύγουμε μια διαταραχή στις χρηματαγορές», είπε στη συνέχεια ο κ. Σόιμπλε.

Την ίδια ώρα, όμως, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για αυτό, «θα κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό».

«Ο,τι και να γίνει την επόμενη Κυριακή δεν αλλάζει το γεγονός πως το πρόγραμμα για την Ελλάδα τελειώνει την Τρίτη», πρόσθεσε.