Τα ευρωπαϊκά λιμάνια... "συνεδριάζουν" στον Πειραιά

To 12ο Συνέδριο της ESPO (Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης) διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας με διοργανωτή τον ΟΛΠ Α.Ε. και την ESPO.

Το συνέδριο ξεκινά σήμερα με κύριο θέμα «Χωρίς λιμάνια δεν έχουμε ενέργεια – Χωρίς ενέργεια δεν έχουμε λιμάνια» και σε αυτό πρόκειται να συμμετάσχουν 300 σύνεδροι και εκπρόσωποι από όλα τα λιμάνια της Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Βήματος” στο περιθώριο του Συνεδρίου δεν αποκλείεται να συζητηθεί και η πρόθεση της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά.

Στο διήμερο Συνέδριο, το οποίο δομείται σε 4 ενότητες σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΠ, αναμένεται να λάβουν το λόγο διακεκριμένες προσωπικότητες της Ευρωπαϊκής Λιμενικής Αγοράς, Ευρωβουλευτές, κορυφαία στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι του ΟΗΕ, Πανεπιστημίων και Φορέων της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ενώ εισαγωγικές ομιλίες θα πραγματοποιήσουν ο Πρόεδρος της ΕSPO Santiago Garcia-Mila, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης, Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας και Πρόεδρος του ΟΛΠ Α.Ε.

Ο ΟΛΠ Α.Ε. θα υποδεχτεί τους συνέδρους στα κεντρικά γραφεία του στον Πειραιά παράλληλα με την περιήγησή τους στις εγκαταστάσεις του λιμανιού του.

Το Συνέδριο της ESPO θεωρείται εκ των κορυφαίων συνεδρίων στην χώρα μας κατά το 2015 και συμπίπτει χρονικά με την διεξαγωγή του 3ου Posidonia Sea Tourism Forum και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας.