Υπόμνημα με 82 προτάσεις για την οικονομία από τον ΣΕΒ τη Δευτέρα

Στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, ο ΣΕΒ, θα παραδώσει τη Δευτέρα αναλυτικό υπόμνημα με 82 προτάσεις σε 11 τομείς πολιτικής.

Οι προτάσεις του ΣΕΒ αφορούν τις απαιτούμενες – κατά τη βιομηχανία – παρεμβάσεις όσον αφορά τη φορολογική δικαιοσύνη, πρόσβαση στη χρηματοδότηση, τη μείωση του ενεργειακού κόστους, την αδειοδότηση, το χωροταξικό σχεδιασμό, τη δικαιοσύνη,την ανταγωνιστικότητα, την εποπτεία αγοράς- ανταγωνισμός, την καλή νομοθέτηση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο ΣΕΒ ζητά, μεταξύ άλλων, επιστροφή του ΦΠΑ εντός 90 ημερών στις συνεπείς επιχειρήσεις, μείωση φόρων και εισφορών, εξόφληση των υποχρεώσεων του κράτους προς την παραγωγική οικονομία, σύσταση και λειτουργία της Επενδυτικής Τράπεζας.

Θα ζητήσει ακόμα:

– Διακοπή της πρακτικής του κράτους να καλύπτει τα ταμειακά ελλείμματα αντλώντας ρευστότητα από το τραπεζικό σύστημα και στερώντας τη ρευστότητα αυτή από την παραγωγική οικονομία.

– Μείωση φόρων και τιμολογίων στην ενέργεια.

– Ριζική αναθεώρηση του αναπτυξιακού νόμου και διοχέτευση των πόρων με όρους ανταγωνιστικότητας, αγορών, απόδοσης, καινοτομίας, εξωστρέφειας, τεχνολογίας, κ.τ.λ.

– Στήριξη της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, μετεξέλιξη των μεγάλων τελωνείων σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Εξαγωγών.

– Εφαρμογή της νομοθεσίας για απλούστευση αδειοδότησης για τις βιομηχανικές δραστηριότητες και την εφοδιαστική αλυσίδα.

– Ανάπτυξη των Επιχειρηματικών Πάρκων.

– Επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.

– Ενίσχυση των δομών ποιότητας / πιστοποίησης προϊόντων και υπηρεσιών.

– Δημιουργία ενιαίου συστήματος συντονισμού του ελέγχου για τη λειτουργία των αγορών (παραγωγή, διακίνηση, εμπορία).

– Διατήρηση της μακροβιότητας του ασφαλιστικού συστήματος, παροχή φορολογικών κινήτρων για τις ασφαλιστικές εισφορές εξίσου σε επαγγελματικά ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες.

Στην πρωινή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα: «Μια στρατηγική ανάπτυξης για την Ευρώπη», στην οποία θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος του BDI (Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών) κ. Ulrich Grillo, ο Αντιπρόεδρος του CEOE (Συνομοσπονδία Ισπανικών Επιχειρήσεων) κ. José Vincente González, o Γενικός Διευθυντής της BUSINESSEUROPE, κ. Markus I. Beyrer και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας.

Θα ακολουθήσει ομιλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά ενώ στην απογευματινή εκδήλωση, στην οποία θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, πρόκειται να απευθύνει χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ομιλητές θα είναι ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, η Πρόεδρος της BUSINESSEUROPE κ. Emma Marcegaglia και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ.

Προτεινόμενα για εσάς