Τη Δευτέρα η Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ

Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στην απογευματινή συνεδρίαση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ομιλητές θα είναι ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, η Πρόεδρος της ευρωπαϊκής οργάνωσης εργοδοτών BUSINESSEUROPE Έμμα Μαρτσεγκάλια και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας. Στην πρωινή συνεδρίαση θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα, θα διεξαχθεί συζήτηση με εκπροσώπους Ευρωπαϊκών βιομηχανικών οργανώσεων, όπως ο Πρόεδρος του BDI (Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών) Ούλριχ Γκρίλο, ο αντιπρόεδρος του CEOE (Συνομοσπονδία Ισπανικών Επιχειρήσεων) Χοσέ Βινσέντε Γκονζάλες και o γενικός διευθυντής της BUSINESSEUROPE Μάρκους Μπέιρερ, για την αναπτυξιακή στρατηγική της Ευρώπης, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθούν μεταξύ άλλων οι προοπτικές γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, η εμπειρία από την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής της Ισπανίας, κ.ά.