Ντομπρόβσκις: «Ο χρόνος είναι περιορισμένος και πρέπει να βιαστούμε»

Την καταμέτρηση της προόδου που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών θα εξετάσει το σημερινό Eurogroup, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Προσερχόμενος στην συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο κ. Ντομπρόβσκις τόνισε ότι “σήμερα θα έχουμε μια ευκαιρία για να καταμετρήσουμε την πρόοδο που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες έχουν εντατικοποιηθεί ως προς την ταχύτητα και τη δέσμευση που επιδεικνύεται, ιδιαίτερα μετά το Eurogroup της Ρίγας”.

Ο κ. Ντομπρόβσκις υπογράμμισε ότι πολλά θέματα πρέπει να ολοκληρωθούν ακόμα καθώς όπως είπε “δεν έχουμε ακόμη στα χέρια μας ένα πλήρες πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ο χρόνος που απομένει είναι περιορισμένος”. Παράλληλα σημείωσε ότι οι διεργασίες συνεχίζονται και πρόσθεσε ότι “δεν έχουμε ακόμη την λίστα των μεταρρυθμίσεων. Το πρόγραμμα της Ελλάδας παρατάθηκε μέχρι το τέλος Ιουνίου αλλά δεδομένης της περίπλοκης κατάστασης της ρευστότητας στην ελληνική κυβέρνηση, υπάρχει λόγος να ολοκληρωθεί σύντομα”.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με το φημολογούμενο δημοψήφισμα, ο κ. Ντομπρόβσκις δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή δεν επιδιδόμαστε σε τέτοιου είδους συζητήσεις και σε υποθετικά σενάρια, επικεντρωνόμαστε στο σενάριο όπου ολοκληρώνεται επιτυχώς το ελληνικό πρόγραμμα».