Η Τουρκία απέρριψε την Julianne Moore

Τι και αν η Julianne Moore κέρδισε το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνείας της στην ταινία ‘Still Alice’, φαίνεται ότι δεν εκτιμούν όλοι τις υποκριτικές της ικανότητες.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας την έκρινε πολύ αυστηρά και έκοψε το διαφημιστικό σποτ όπου πρωταγωνιστούσε η διάσημη ηθοποιός με σκοπό την προώθηση της Τουρκίας στο εξωτερικό. Το Υπουργείο θεώρησε πολύ ‘φτωχή την υποκριτική‘ της γι’ αυτό και την απέρριψε  απαιτώντας νέο γύρισμα. Η νικήτρια Όσκαρ για Α’ Γυναικείο Ρόλο όμως αρνήθηκε να συμμετάσχει σε νέο video με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το πρότζεκτ, σύμφωνα με τη Hürriyet.

Πηγές της τουρκικής εφημερίδας αναφέρουν ότι το Υπουργείο απέρριψε το διαφημιστικό σποτ της Julianne Moore επικαλούμενο την κακή υποκριτική της.

Στην ταινία, η ηθοποιός απεικονιζόταν να ανακαλεί τα παιδικά της χρόνια που ταξίδευε στην Τουρκία με αεροπλάνο. Το σποτ γυρίστηκε στο Λος Άντζελες.

Η επιλογή της συγκεκριμένης σταρ είχε επικριθεί από αρκετές εξέχουσες προσωπικότητες στη χώρα, από διαφημιστές έως πολιτικούς, κρίνοντας πως πρόκειται για μία… «καταθλιπτική προσωπικότητα».

Πηγές από το Υπουργείο τόνισαν ότι δεν υπήρχε κάτι ενδιαφέρον σχετικά με το πρότζεκτ, σημειώνοντας πως 30 παρόμοιες ταινίες είχαν γυρισθεί στο παρελθόν.