Δώδεκα χρόνια Χ2 με τον Γιάννη Πολίτη

Η ενημερωτική εκπομπή του Action24 Χ2 με τον Γιάννη Πολίτη είναι από τις μακροβιότερες πολιτικές εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση. Φέτος θα είναι η δωδέκατη χρονιά που θα είναι στον αέρα με πρεμιέρα την πρώτη Τρίτη του Οκτωβρίου. Ο τίτλος Χ2, που έχει μείνει στην συνείδηση των τηλεθεατών που παρακολουθούν αυτά τα χρόνια τον Γιάννη Πολίτη στο Mega, στην ΕΡΤ και το Action, σημαίνει ότι όλα τα θέματα της επικαιρότητας έχουν δύο αναγνώσεις.

Και οι δύο, προβάλλονται πάντα με τον ίδιο ξεκάθαρο τρόπο στην εκπομπή. Κανένα γεγονός, καμία πρωτοβουλία της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης δεν βγαίνει στον αέρα χωρίς ολοκληρωμένο αντίλογο.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της εκπομπής είναι οι ήπιοι τόνοι και ο πολιτισμένος διάλογος, χωρίς ανούσιες εντάσεις που ανήκουν σε μια άλλη εποχή. Γι’αυτό και όλοι οι προβεβλημένοι πολιτικοί, καθηγητές και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων επιδιώκουν να φιλοξενούνται στο Χ2, γιατί, όπως οι ίδιοι λένε, τους δίνεται η δυνατότητα να καταθέσουν ολοκληρωμένα την άποψή τους. Η εκπομπή συχνά είναι καθαρά θεματική.

Ανοίγει ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί την κοινή γνώμη και επιχειρεί στην μιάμιση ώρα της προβολής της να δώσει όλες τις χρηστικές απαντήσεις που απαιτούν να μάθουν οι τηλεθεατές. Το ασφαλιστικό, οι εργασιακές σχέσεις, η απασχόληση των νέων, οι καινοτόμες δράσεις στην επαγγελματική δραστηριότητα, η υγεία, η παιδεία και η ασφάλεια των πολιτών είναι θέματα που ερευνώνται εξονυχιστικά κάθε Τρίτη μετά τις έντεκα.