Charlie Hebdo VS Ελισάβετ II: «Η Μέγκαν έφυγε γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει»

Το βιτριολικό σκίτσο στο εξώφυλλο του σατιρικού γαλλικού περιοδικού.

Στο στόχαστρο του γαλλικού σατυρικού περιοδικού Charlie Hebdo βρέθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις, που έκαναν σε συνέντευξη η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι.

Στο εξώφυλλο του τεύχους της περασμένης εβδομάδας υπάρχει μία γελοιογραφία, στην οποία απεικονίζεται η Μέγκαν Μαρκλ πεσμένη στο έδαφος και η βασίλισσα Ελισάβετ να βρίσκεται από πάνω της, πιέζοντάς τη στο λαιμό με το γόνατό της.

Τη γελοιογραφία συνοδεύει ο τίτλος «Γιατί η Μέγκαν εγκατέλειψε το Μπάγκινγχαμ», με το καρτούν της να απαντά «επειδή δεν μπορούσα πια να αναπνεύσω».

Δείτε το εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού, που καυτηριάζει την διεθνή επικαιρότητα, με μοναδικά σατιρικά σκίτσα:

Το σπαρακτικό “I can ‘t breath” του Τζορτζ Φλόιντ και οι αιχμές για ρατσισμό στους κόλπους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Η σκηνή που απεικονίζεται στο εξώφυλλο, καθώς και η ατάκα «επειδή δεν μπορούσα πια να αναπνεύσω», παραπέμπουν στον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τον Μάιο του 2020 σε δρόμο της Μινεσότα και ενώ ένας αστυνομικός τον πίεζε με το γόνατό του στον λαιμό, όπως ακριβώς κάνει και η Ελισάβετ II στο σκίτσο.