Η ανακοίνωση ΕΣΡ, για το Big Brother: "Για αυτό σιωπούμε" (Video)

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες μετά το σχόλιο του παίκτη του Big Brother, Αντώνη Αλεξανδρίδη που προωθούσε την “κουλτούρα”, -αν μπορεί το έγκλημα να αποτελεί “κουλτούρα”-, του βιασμού.

Ο 31χρονος από την Κρήτη, αποτελεί παρελθόν από το ριάλιτι του ΣΚΑΪ, καθώς η παραγωγή προχώρησε άμεσα στην αποβολή του.

Αναβρασμός στο σπίτι του Big Brother - Οι αυστηρές οδηγίες στους παίκτες

Το ΕΣΡ, από το οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ζήτησε την παρέμβασή του, με σημερινή ανακοίνωση αναφέρει πως ήδη έχει σχηματιστεί φάκελος για την υπόθεση, ενώ ορίσθηκε και εισηγητής.

ΕΣΡ για Big Brother: Για αυτό σιωπούμε

Η ανακοίνωση του ΕΣΡ:

«Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά την διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου. Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται «γιατί σιωπά το ΕΣΡ», η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά! Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί -μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών- μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία ήδη έχει εκφρασθεί. Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής».

Τι συνέβη ακριβώς

Χυδαία, σεξιστικά, εξοργιστικά σχόλια ακούστηκαν, χθες ημέρα Κυριακή, κατά τη διάρκεια του live streaming του «Big Brother», από τον Αντώνη Αλεξανδρίδη.

Η φράση του παίκτη: «με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο… αλλιώς έχει βιασμό», εύλογα εξόργισε και οδήγησε στην αποβολή του, από το τηλεριάλιτι.

 Το επίμαχο απόσπασμα:

Λίγα λεπτά μετά, τα σχόλια στα social media πήραν φωτιά ενώ ακολούθησε και η απόφαση της παραγωγής να διώξει τον συμμετέχοντα από το ριάλιτι. «Η βία κατά των γυναικών αποτελεί επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πράξη ηθικά και ποινικά κολάσιμη. Τέτοιες τοποθετήσεις υπέρ της σεξουαλικής βίας υπονομεύουν τα θεμελιώδη δικαιώματα της γυναίκας στην κοινωνία μας. Οι κανόνες του Big Brother δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους τοποθετήσεις. Αντώνη, σε αυτά τα θέματα δεν χωρά πλάκα», ανέφερε ο Μεγάλος Αδερφός στον Αντώνη, στο δωμάτιο επικοινωνίας.

Ο Αντώνης, με τη σειρά του, είπε: «Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έφτασα σε αυτό το σημείο χωρίς να το θέλω. Δεν μπορώ να το χωνέψω, με τον εαυτό μου τα βάζω. Δεν έχω μεγαλώσει με τέτοιες αρχές. Έχω καλή οικογένεια, έχω παιδεία. Δεν έχω μεγαλώσει ούτε σε στάβλο, ούτε σε οικογένεια με βία, ούτε έχω προκαλέσει κάτι. Και αισθάνομαι ντροπή προς αυτό το θέμα και θα είναι δύσκολο να το ξεπεράσω. Φυσικά πρέπει να σκέφτεσαι πριν να μιλάς. Το έχω καταλάβει, το έχω κατανοήσει. Δεν έχω κατέβει από κάνα βουνό. Και ούτε είμαι 15 χρονών να μην μπορώ να ελέγξω αυτό που θα πω».

Η παραγωγή του ριάλιτι ήταν ανένδοτη και αποφασισμένη: «Αντώνη στο ξαναλέω, σε αυτά τα θέματα δεν χωράει πλάκα. Η τελική μου απόφαση είναι να αποχωρήσεις άμεσα από το σπίτι».

Σάλος στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #cancelbigbrother

Το κοινό και οι χρήστες του διαδικτύου καταδίκασαν την εν λόγω συμπεριφορά, ενώ στην πρώτη θέση του ελληνικού Twitter βρέθηκε το hashtag #cancelbigbrother (ακυρώστε το Big Brother, σταματήστε το).