Η Ελληνοκαναδή τραγουδίστρια Κατερίνα Ντούσκα, εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision 2019

Η Κατερίνα Ντούσκα, είναι η τραγουδίστρια, που θα μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό της Eurovision 2019 που θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ.

Τη σχετική ανακοίνωση, έκανε το βράδυ της Πέμπτης, η ΕΡΤ, ανακοινώνοντας παράλληλα,  ότι τις βραδιές των δύο Ημιτελικών και του Τελικού θα περιγράψουν για την ΕΡΤ η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κατερίνα Ντούσκα

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ: 

Η ερμηνεύτρια Κατερίνα Ντούσκα θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ στη φετινή, 64η διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2019, η οποία θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ από τις 14 έως και τις 19 Μαΐου 2019.

Η Ομάδα Εργασίας της ΕΡΤ λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ιστορία της Eurovision και της συμμετοχής της ΕΡΤ σ’ αυτήν όπως και τον διεθνή χαρακτήρα του μουσικού αυτού τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού διαγωνισμού υψηλών προδιαγραφών και ανταγωνισμού, γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της Κατερίνας Ντούσκα.

Η Ομάδα Εργασίας θεωρεί ότι η Κατερίνα Ντούσκα είναι ερμηνεύτρια με ιδιαίτερο ηχόχρωμα, το οποίο αναδεικνύεται από τις συνθέσεις και τους στίχους που η ίδια υπογράφει. Εκπροσωπεί, επίσης, ένα σύγχρονο μουσικό ρεύμα που δεν αναπαράγει βιομηχανικά στερεότυπα. Αντίθετα, αφομοιώνει, με προσωπικό τρόπο, τις επιδράσεις των διαφορετικών κοινωνιών, στις οποίες μεγάλωσε και διακρίνεται.

Ποια είναι η Κατερίνα Ντούσκα

Η Eλληνοκαναδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Κατερίνα Ντούσκα ζει μόνιμα στην Αθήνα, ενώ το πρώτο της album «Embodiment» κυκλοφόρησε το 2016 από τη Minos EMI / Universal. Το 2018 έβγαλε και το single της «Fire Away», που επιλέχθηκε για να ντύσει μουσικά επιτυχημένη καμπάνια. ο μουσικό ύφος της περιλαμβάνει σκοτεινούς ήχους που θυμίζουν τα πρότυπά της, όπως η Lykke Li, η Banks και η Jessie Ware και ο αξιοσημείωτος τρόπος που ερμηνεύει τα τραγούδια της έχει κατά καιρούς παρομοιαστεί με αυτόν της Amy Winehouse.

Η Κατερίνα Ντούσκα

Η Kατερίνα Ντούσκα, όμως, έγινε ευρέως γνωστή με το hit της «One in a Million» και τη διασκευή της στο «Do I Wanna Know» των Arctic Monkeys η οποία έχει ξεπεράσει τις 2.000.000 προβολές στο YouTube.

Η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης

Έχει συνεργαστεί με πολλούς διεθνείς καλλιτέχνες όπως η LP, ο Albin Lee Meldau, ο Tom Baxter, η Yasmine Hamdan, o Oddisee, οι Kadebostany ενώ έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μεγάλες σκηνές και φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό που έχουν αφήσει θετικές εντυπώσεις.

Προτεινόμενα για εσάς