Στο ΕΣΡ ο Τσουκαλάς για το ρατσιστικό σχόλιο

Τον δρόμο της ακρόασης από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης παίρνει η τηλεοπτική ρατσιστική επίθεση του Τάκη Τσουκαλά προς τον Θανάση Αντετοκούνμπο πριν περίπου 10 ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα,και σύμφωνα με το ΕΣΡ, « ο τηλεοπτικός σταθμός «ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ» (πρώην EXTRA CHANNEL, πρώην ZOOM, πρώην Body in Balance, ρώην Shop tv, πρώην STV) Ν. Αττικής που λειτουργεί η εταιρία με την επωνυμία «STAR ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε» θα κληθεί να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις αύριο Τρίτη (12:00) σχετικά με ενδεχόμενη παραβίαση των διατάξεων που αφορούν στην προσβολή τιμής και αξιοπρέπειας καλαθοσφαιριστή (Θανάσης Αντετοκούνμπο) από μειωτικό σχόλιο παρουσιαστή (Τάκης Τσουκαλάς) – αναφορά με περιεχόμενο που μπορεί να ενθαρρύνει δυσμενείς διακρίσεις στη βάση της φυλής και της εθνικότητας, στο άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος και άρθρο 2 παρ. 1 του Π. Δ/τος 77/2003- παραβίαση υποχρέωσης προβολής ποιοτικού προγράμματος (εκπομπή «ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ», 9.11.2018)»

Τι είχε πει

Θυμίζουμε ότι στον σταθμό στον οποίο εμφανίζεται ο Τάκης Τσουκαλάς μετά το μπασκετικό ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για την Euroleague αναφερόμενος στον παίχτη του Παναθηναϊκού Θανάση Αντετοκούνμπο είχε πει κατά λέξει: «Ενα μπ…λο είστε. Με έναν πίθηκο. Εκείνος ο Αντεμπακούκο πίθηκος είναι. Τι είναι αυτά που κάνει ο καραγκιόζης; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Ξεφτιλίζει και τον αδερφό του».