Οι τρεις πιο ακριβές παραγωγές σειρών - Έξω από την λίστα το “Game of Thrones”

Tο Netflix και το ΗΒΟ είναι οι υπεύθυνοι για τις πανάκριβες σειρές που μας κάνουν να «κολλήσουμε», ακόμα και να «εθιστούμε». Όμως το μεγάλο κόστος της παραγωγής δεν μεταφράζεται πάντα σε επιτυχία. Η αποδοχή μιας σειράς από το τηλεοπτικό κοινό είναι αποτέλεσμα συνδυασμού πολλών κριτηρίων.

Η σειρά «Game of Thrones», η οποία δεν είναι καν στην λίστα των ακριβών παραγωγών, στοίχιζε 10 εκατ. δολάρια το επεισόδιο. Από την άλλη, η σειρά «Rome» στοίχιζε τόσα πολλά λεφτά αλλά δεν έκανε μεγάλη επιτυχία, γι’ αυτό κόπηκε στη δεύτερη σεζόν.

Η γνωστή και αγαπημένη σειρά όλων «Φιλαράκια», ήταν μια ακριβή παραγωγή, κυρίως λόγω των αμοιβών των πρωταγωνιστών, που, απ΄ ότι φαίνεται ακριβοπληρώνονταν, αφού κάποιοι έπαιρναν 1 εκατ. δολάρια το επεισόδιο.

Οι τρεις πιο ακριβές παραγωγές όμως άγγιζαν πολύ μεγαλύτερα ποσά.

Η παραγωγή Netflix έχει κάνει τις πιο ακριβοπληρωμένες σειρές. Η σειρά «Στην Εντατική» με τον Τζορτζ Κλούνεϊ άγγιζε τα 13 εκατ. δολάρια το επεισόδιο.
Φαίνεται όμως ότι δεν ήταν αρκετά, καθώς ότι οι παραγωγοί της Netflix διέθεταν πολύ περισσότερα για άλλες σειρές. Για παράδειγμα, για τη σειρά «The Get Down» ξόδεψαν μόνο για την πρώτη σεζόν το ποσό των 120 εκατ. δολαρίων, ενώ για την πρώτη σεζόν του «The Crown» έδωσαν 130 εκατ. δολάρια, καθιστώντας την πιο ακριβή σειρά όλων των εποχών, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα.

getdown