"Τα βρόντηξε" υπέρ της Ελλάδας ο Νίκος Αλιάγας στη γαλλική τηλεόραση

Στo Action24 και την εκπομπή Reaction με το Βασίλη Νέδο και την Ειρήνη Ζαρκαδούλα μίλησε ο Νίκος Αλιάγας.

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας δημοσιογράφος και παρουσιαστής σχολίασε την εμφάνισή του στο κανάλι Canal+ , στο οποίο μίλησε για την ελληνική επικαιρότητα με τον οικονομολόγο Τομά Πικετί.

Ο Νίκος Αλιάγας εξήγησε ότι η κατάσταση είναι τραγική για τους Έλληνες και επανέλαβε ότι οι πολίτες πληρώνουν τους φόρους τους σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν έξω.

«Πάντα με σοκάρει το χάσμα που υπάρχει μεταξύ αυτών που λένε στην Ελλάδα και τον τρόπο που οι δυτικοί δημοσιογράφοι παρουσιάζει τα πράγματα. Είναι τελείως διαφορετικά. Δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση φαντάζομαι», είπε.

Σχετικά με την άποψη που έχουν οι Γάλλοι για την Ελλάδα σχολίασε:

« Έχουν περάσει από πολλά στάδια, από το στάδιο της αλληλεγγύης, κρίμα οι Έλληνες, να τους βοηθήσουμε, μετά ήρθε το στάδιο, μας έχετε κουράσει, τι θέλετε κι εσείς, μετά πέρασαν στο στάδιο τα πάνε καλύτερα οι Έλληνες, τη σώσανε, εμείς θα ‘μαστε χειρότεροι από τους Έλληνες και τώρα είναι στο στάδιο τι θα κάνουμε μαζί σας, τι γίνεται, γιατί έχουμε πρόβλημα μαζί σας τόσα χρόνια»

Ο Νίκος Αλιάγας μίλησε επίσης για το βιβλίο του “Ce que j’aimerais te dire”, το οποίο ήδη κυκλοφορεί στη Γαλλία το οποίο όπως είπε ο ίδιος είναι ένα γράμμα στην κόρη του και εξηγεί:

«Πώς η Ελλάδα με βοήθησε να ενταχθώ σε μια δυτική κοινωνία έχοντας γεννηθεί στη Γαλλία από μετανάστες γονείς και πως η ιδιαιτερότητα του καθενός μπορεί να τον κάνει δυνατό»