Διέρρευσε επίτηδες το τελευταίο επεισόδιο της σειράς Σέρλοκ Χολμς;

Στο μάτι των χάκερς μπήκε αυτή την φορά η βρετανική τηλεοπτική σειρά Σέρλοκ Χολμς καθώς οι ρώσοι κατηγορούνται πως ανέβασαν στο Διαδίκτυο το τελευταίο επεισόδιο της διάσημης τηλεοπτικής σειράς, σχεδόν 24 ώρες προτού παιχτεί από το BBC.

Σύμφωνα με τις φήμες που κατακλύζουν αυτή την ώρα στο διαδίκτυο ο λόγος για αυτή τους την ενέργεια ήταν για να εκδικηθούν το κλείσιμο των λογαριασμών του Russia Today στην Βρετανία.

Να σημειώσουμε ότι το  βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο μεταδίδει την σειρά με ήρωα τον πιο γνωστό ντετέκτιβ της Βρετανίας εδώ και τέσσερα χρόνια. Πρωταγωνιστεί ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ενώ η σειρά θεωρείται από τις κορυφαίες στην τηλεοπτική ιστορία. Χθες Κυριακή, επρόκειτο να παιχτεί το τελευταίο επεισόδιο της πολυαναμενόμενης τέταρτης σεζόν του ιδιόμορφου ήρωα και μάλιστα ήταν σχεδόν βέβαιο πως θα κατέρριπτε όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης. Όμως… το «χάλασαν» οι Ρώσοι!

Σύμφωνα με καταγγελία του BBC και της παραγωγού της σειράς Σου Βέρτσιου, μια μεταγλωττισμένη στα ρωσικά εκδοχή του τελευταίου επεισοδίου που επρόκειτο να παιχτεί στην ρωσική τηλεόραση από το κρατικό δίκτυο TFP, ανέβηκε στο Διαδίκτυο το Σάββατο, σχεδόν 24 ώρες πριν την επίσημη προβολή. Το BBC ήδη ανακοίνωσε πως διεξάγει έρευνα για το κατά πόσο το ρωσικό κανάλι έπεσε θύμα χάκερς ή η διαρροή έγινε επίτηδες, για λόγους «αντεκδίκησης».

Η παραγωγός της σειράς επιβεβαίωσε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter πως όντως το επεισόδιο είναι αυθεντικό και κάλεσε όσους το δουν να το… προσπεράσουν: «Η ρωσική εκδοχή του Σέρλοκ του TFP ανέβηκε παράνομα.Σας παρακαλώ μην το μοιράζετε. Τα καταφέρατε τόσο καλά χωρίς spoilers. Είμαστε κοντά στο τέλος».

Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph έγραψε την Κυριακή πως το μεταγλωττισμένο στα ρωσικά φινάλε του Σέρλοκ που ανέβηκε στο Ίντερνετ συνοδευόταν από μια μικρή ανακοίνωση που διαφήμιζε το σόου και το κανάλι που το προβάλει στην Ρωσία. Το ρεπορτάζ ανέφερε επίσης πως «το BBC Worldwide λαμβάνει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν του τα πρωτόκολλα απορρήτου και έχει ήδη ξεκινήσει πλήρη έρευνα για το πώς έγινε αυτή η διαρροή».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται την γνώμη ειδικών, είναι πολύ πιθανό οι Ρώσοι να διέρρευσαν επίτηδες το φινάλε του Σέρλοκ και ο λόγος είναι ξεκάθαρος: Θέλησαν να «εκδικηθούν» το κλείσιμο των λογαριασμών στην Βρετανία του ρωσικού δικτύου Russia Today! Αν και η βρετανική κυβέρνηση είχε τότε τονίσει πως δεν είχε καμία εμπλοκή με την απόφαση εκείνη, Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν «υποσχεθεί» πως η Ρωσία θα αντιδρούσε.

Τότε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είχε μάλιστα καταφερθεί εναντίον του BBC γράφοντας στα προφίλ της στα κοινωνικά δίκτυα πως η κίνηση ήταν «βρώμικη ενέργεια του BBC» και συνέχιζε: «Εύχομαι στη ρωσική υπηρεσία του BBC καλή τύχη. Θα την χρειαστούν τώρα γιατί το να ξεθάβεις πράγματα μπορεί να είναι και διχαστικό και με απρόβλεπτες συνέπειες».