Το Star και η Εφημερίδα των Συντακτών απέλυσαν τους δημοσιογράφους με τις περούκες

Η Εφημερίδα των Συντακτών και το Star απέλυσαν τους δύο δημοσιογράφους, οι οποίοι παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά κατά την επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ και συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για τον δημοσιογράφο του Star Δημήτρη Σουλτογιάννη και τον δημοσιογράφο του Alpha και συνεργάτη της Εφημερίδας των Συντακτών  Θάνο Δημάδη.

Εκτός Star τέθηκε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σουλτογιάννης μετά τη σύλληψή του από την αμερικάνικη αστυνομία στη Νέα Υόρκη και τις διαστάσεις που πήρε το επεισόδιο με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά. Το μεσημέρι της Δευτέρας ο τηλεοπτικός σταθμός έληξε τη συνεργασία του με τον ανταποκριτή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον ίδιο πάντως να διαψεύδει τις πληροφορίες ότι συνελήφθη, κάνοντας λόγο για «απλή εξακρίβωση στοιχείων».

Στο μεταξύ η Εφημερίδα των Συντακτών με μια σκληρή ανακοίνωση άδειασε τον μέχρι σήμερα συνεργάτη της Θάνο Δημάδη, λήγοντας τη συνεργασία μαζί του.

Η ανακοίνωση της εφημερίδας των Συντακτών 

Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη γιατί παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μέχρι αργά χθες το βράδυ, πρόκειται για τους ανταποκριτές των τηλεοπτικών σταθμών Star και Αlpha, ο οποίοι κατηγορούνται και για πλαστογραφία. Ο δεύτερος είναι και συνεργάτης της εφημερίδας μας τον τελευταίο χρόνο. Η «Εφ.Συν.» θεωρεί υποχρέωσή της να ενημερώσει τους αναγνώστες της ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις ενέργειες του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψή του.

Η εφημερίδα μας δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τα σχέδια και τις κινήσεις του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, ο οποίος ενήργησε αποκλειστικά με την ιδιότητα του ανταποκριτή τηλεοπτικού σταθμού ή άλλου μέσου, και βέβαια δεν επρόκειτο ποτέ να αναθέσει τέτοιου είδους «αποστολή» σε δημοσιογράφο που συνεργάζεται μαζί της.

Η ερευνητική δημοσιογραφία την οποία ασκεί, εκτός των άλλων, η «Εφ.Συν.» δεν έχει καμία σχέση με γελοίες μεταμφιέσεις και πλαστογραφίες, οι οποίες δύσκολα μπορούν να συγκαλύψουν τις ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες που βρίσκονται πίσω από τέτοιες «επιχειρήσεις».

Είναι σαφής λοιπόν η πλήρης αποδοκιμασία τους από την «Εφ.Συν.».