Το πολύ γυμνό είναι ντεμοντέ...

Σε ριζική αλλαγή του ύφους του προχωρά το περιοδικό Playboy, που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές ανδρών.

Και αυτό γιατί όπως όπως υποστηρίζουν πλέον στο Playboy  το πολύ γυμνό δεν κάνει αίσθηση και είναι ντεμοντέ.

Το πολυσυζητημένο περιοδικό σταματά να δημοσιεύει φωτογραφίες γυμνών γυναικών, στο πλαίσιο της μεταστροφής που κάνει εδώ και ένα χρόνο και ήταν εμφανής στην online έκδοση του.

Στόχος της απόφασης του περιοδικού, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα New York Times, που αποκάλυψε πρώτη την κοσμογονική αλλαγή, είναι να δημιουργήσει ένα νέο αναγνωστικό κοινό, το οποίο μειωνόταν δραματικά επί δεκαετίες.

Ο επανασχεδιασμός του Playboy στοχεύει και στον φρεσκάρισμα του, προκειμένου να γίνει πιο σύγχρονο. Θα φιλοξενείται, βεβαίως, η φωτογράφιση  της playmate του μήνα, αλλά δεν θα είναι γυμνή.

Ο άνθρωπος που γέμισε τον κόσμο «κουνελάκια», δεν είναι άλλος από τον δημιουργό του περιοδικού Χιου Χέφνερ, ο οποίος είχε πείσει την Μέριλιν Μονρόε να ποζάρει για το εξώφυλλο του πρώτου Playboy, το 1953.

Το 2015, έμφαση θα δοθεί στην ερευνητική δημοσιογραφία, στις συνεντεύξεις, θα υπάρχει στήλη για το σεξ, αλλά  θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα  στο περιεχόμενο και στην ποιότητα του. Οι επικεφαλής του ομίλου δηλώνουν στους Times πώς το περιεχόμενο είναι αυτό που μετράει όταν μια γενιά ανδρών έχει ελεύθερη πρόσβαση σε πορνογραφικές ιστοσελίδες.

Ο CEO του ομίλου Playboy Enterprises, Σκοτ Φλέιντερς, δήλωσε στο NBC: « Δεν είναι  προκλητικό να βλέπεις γυμνό. Στην πραγματικότητα, περιορίζει το κοινό μας».