Οι κροίσοι της TV

Ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και παρουσιαστές της αμερικανικής τηλεόρασης που έχουν γίνει εκατομμυριούχοι

του Κοσμά Βίδου

Τα 315.000.000 δολάρια που κέρδισε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η Οπρα Γουίνφρεϊ, παρουσιάστρια του «The Oprah Winfrey Show», το 2010 (δεν αφορούν μόνο την αμοιβή της αλλά και τα έσοδα από διαφημίσεις, εμφανίσεις και επιχειρηματικές δράσεις της στον χώρο των media) αποτελούν πάντα δυσθεώρητο ποσό ακόμη και για τους πιο δημοφιλείς τηλεοπτικούς αστέρες. Και στη μετά Οπρα εποχή όμως η ανθηρή τηλεοπτική βιομηχανία εξακολουθεί να δημιουργεί κάθε χρόνο νέους εκατομμυριούχους. Ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν σε σίριαλ, παρουσιαστές γνωστών σόου αλλά και δημοσιογράφοι που παρουσιάζουν μαγκαζίνο ή δελτία ειδήσεων βλέπουν τη λαϊκή αποδοχή που έχει η εκπομπή τους να μεταφράζεται σε έσοδα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να διογκώνονται εντυπωσιακά. Ακόμη και την εποχή της οικονομικής κρίσης μερικά επεισόδια από μια επιτυχημένη σειρά (η οποία έκανε υψηλές θεαματικότητες στις ΗΠΑ, δηλαδή έφερε διαφήμιση, αλλά και πουλήθηκε στις τηλεοράσεις άλλων χωρών) είναι αρκετά ώστε οι πρωταγωνιστές της να εξασφαλίσουν την πολυτελή διαβίωση όχι μόνο των ιδίων αλλά και των απογόνων τους σε βάθος χρόνου.

Οι «πρωταθλητές»

Στην κορυφή των ακριβοπληρωμένων παραμένουν τα δύο τελευταία χρόνια ο Αστον Κούτσερ και ο Τζον Κράιερ, πρωταγωνιστές και οι δύο τού «Two and a half men». Ο γοητευτικός ζεν πρεμιέ εισπράττει περί τα 26.000.000 δολάρια τον χρόνο, ενώ ο «ασχημούλης» συνάδελφός του (στο πληθωρικό ταλέντο του οποίου οφείλει σε μεγάλο ποσοστό η σειρά την επιτυχία της) 19.000.000 δολάρια. Ο Κράιερ μοιράζεται τη δεύτερη θέση με τον Μαρκ Χάρμον, πρωταγωνιστή του «NCSI», ενώ η τέταρτη θέση ανήκει στον Νιλ Πάτρικ Χάρις, που με τον τελευταίο κύκλο του «How I met your mother» έγινε πλουσιότερος κατά 18.000.000 δολάρια.

Ο Κέβιν Σπέισι για τις πρόσφατες τηλεοπτικές εμφανίσεις του (με σημαντικότερη τη συμμετοχή του στο «House of cards») αμείφθηκε με 16.000.000 δολάρια, ενώ ο γιατρός Μακ Ντρίμι του «Grey’s Anatomy», κατά κόσμον Πάτρικ Ντέμπσεϊ, πληρώθηκε για τις ιατρικές υπηρεσίες του με το ίδιο ακριβώς ποσό. Ο κωμικός Τιμ Αλεν με 15.000.000 δολάρια τον χρόνο, ο αυστραλός σταρ του «The mentalist» Σάιμον Μπέικερ με 13.000.000 δολάρια, ο Τζιμ Πάρσονς του «The Big Bang Theory» με 12.000.000 δολάρια και οι Τζέισον Σίγκελ του «How I met your mother» και Τζόνι Γκαλέκι του «The Big Bang Theory» με 11.000.000 δολάρια έκαστος συμπληρώνουν τη ζηλευτή λίστα.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tovima.gr/celebrities/article/?aid=652608