BBC One: Νέα σειρά για την Τροία

Το BBC One θα συνεργαστεί με τον David Farr για μια νέα σημαντική τηλεοπτική σειρά, το Troy – Fall Of A City, το οποίο μέχρι στιγμής έχει άγνωστο αριθμό επεισοδίων και θα αφορά την ιστορία της πτώσης της Τροίας από τα μάτια μιας οικογένειας. Ο Derek Wax (Humans) και ο Farr θα είναι ειδικοί παραγωγοί και ο Matthew Read ειδικός παραγωγός και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2016 όπως και το κάστινγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα στο gtvs.gr.

Το Troy – Fall Of A City περιγράφεται ως μια επική ιστορία αγάπης, εκδίκησης, ίντριγκας και αιματοχυσίας με υπόβαθρο τον πόλεμο των Ελλήνων με την Τροία και στο επίκεντρο θα βρίσκεται η κατάρρευση μιας οικογένειας. Η ιστορία θα επιστρέψει στο ξεκίνημα της από την απόφαση που πάρθηκε για τον Πάρι, τον έρωτα του με την Ωραία Ελένη και την προφητεία που υπήρξε για την γέννηση του. Όταν ο Πάρις γεννήθηκε η προφητεία τον ήθελε ότι θα φέρει το τέλος της μυθικής πόλης και ο Πρίαμος και η Εκάβη έπρεπε να αποφασίσουν αν θα τον εγκαταλείψουν στους λύκους ή να τον σώσουν με την απόφαση να έχει το ρίσκο όλου του βασιλείου.

Ο David Farr, ο οποίος έγραψε το πολεμικό HHHH, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα γυρίσματα, δήλωσε ότι η ιστορία της Ιλιάδας και της αρχαίας πόλης της Τροίας ήταν πάντα κάτι που τον ενθουσίαζε. Για το 2016 έχει και τη σειρά The Night Manager που είναι συμπαραγωγή των BBC και AMC ενώ έχει γράψει και το Paan.