Τα νέα δεδομένα στην τηλεόραση λόγω δημοψηφίσματος

Μετά την αναγγελία του δημοψηφίσματος της Κυριακής 5 Ιουλίου από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το capital control που ανακοινώθηκε δύο μέρες μετά, με τις τράπεζες να είναι κλειστές τουλάχιστον μέχρι τις 6 Ιουλίου, ακολούθησε «πάγωμα» των διαφημιστικών προγραμμάτων σε όλα τα μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικά).

Συμφωνα με δημοσίευμα στο peoplegreece.gr, λόγω της κατάστασης οι ιθύνοντες των καναλιών αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στα νέα προγράμματα, που είχαν στα πλάνα για την καλοκαιρινή σεζόν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι εκπομπές που είχαν ανακοινωθεί επίσημα (όπως το Καλοκαίρι Παντού 2 στον Alpha με την Ελένη Τσολάκη και τον Δημήτρη Παπανώτα), αλλά και εκπομπές που θεωρούνταν δεδομένο πως θα προχωρήσουν παρόλο που δεν είχαν βγει επίσημες ανακοινώσεις (όπως το μαγκαζίνο που θα παρουσίαζε η Μαίρη Συνατσάκη και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος στον ΑΝΤ1) να μπουν ξανά στο συρτάρι.

Μάλιστα, ακόμα και νέα επεισόδια εκπομπών που έχουν ήδη γυριστεί και ήταν προγραμματισμένο να προβληθούν αυτές τις μέρες (όπως του World Party) έχουν «παγώσει» τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα που θα υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και το μέλλον της χώρας.