Η εμφάνιση-έκπληξη της ακτιβίστριας που «τρόμαξε» τον Ντράγκι

Kαλεσμένη του Λάκη Λαζόπουλου στο «Τσαντίρι» του ήταν το βράδυ της Τρίτης 28 Απριλίου η 23χρονη ακτιβίστρια, μέλος της γνωστής φεμινιστικής οργάνωσης «Femen».

Η ανεξάρτητη ακτιβίστρια, Ζοζεφίν Βιτ, η οποία σκαρφάλωσε στο τραπέζι μπροστά από τον Μάριο Ντράγκι φωνάζοντας στα αγγλικά: «Σταματήστε τη δικτατορία της ΕΚΤ» και πετώντας κομφετί, έκανε την εμφάνισή της στο “Τσαντίρι”.

Η 21χρονη φορούσε μπλουζάκι που έγραφε «Refugees welcome» (καλώς ήρθατε πρόσφυγες) και μίλησε στον Λάκη Λαζόπουλο για το επίμαχο περιστατικό, ενώ εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τους Έλληνες.

«Ήμουν πάρα πολύ νευρική. Δεν το περίμενα καν να μπω στο κτίριο αυτό. Όταν τελικά κατάφερα και μπήκα, ανέβηκα στο τραπέζι κι έγινε αυτό που έγινε. Τον Ντράγκι δεν τον εκλέξαμε κι όμως αποφασίζει για τις ζωές μας. Πρέπει να σταματήσει τώρα τη δικτατορία της ΕΚΤ», είπε χαρακτηριστικά.

Και κατόπιν πρόσθεσε: «Όση αλληλεγγύη δεν ένιωσε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ένιωσα εγώ σε μια ημέρα που βρίσκομαι εδώ».

Όσο για το θέμα των προσφύγων, η Ζοζεφίν τόνισε: «Παρακολουθώντας την εκπομπή από τα παρασκήνια, συγκινήθηκα πολύ, όταν είδα τον Λάκη να μιλά για τους πρόσφυγες. Η αλληλεγγύη δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, ή την Ευρώπη, αφορά όλους τους ανθρώπους του κόσμου. Κι εγώ με αυτήν την προσπάθεια αυτό θέλω να κάνω. Οι πρόσφυγες είμαστε εμείς, οι πρόσφυγες είναι παντού και πρέπει να φερθούμε με ανθρωπιά».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: