Γίνε πρέσβης του Fashion Revolution

Τι είναι το κίνημα Fashion Revolution; 

Όλα ξεκίνησαν στις 24 Απριλίου, 2013, όπου 1133 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το εργοστάσιο του συγκροτήματος της Rana Plaza κατέρρευσε στην Ντάκα του Μπαγκλαντές. Περισσότεροι τραυματίστηκαν. Σήμερα, πολλοί άνθρωποι ακόμα υποφέρουν ως αποτέλεσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας στην μόδα.

Η καταστροφή που έγινε στη Rana Plaza είναι ένα “μεταφορικό” κάλεσμα αφύπνισης.  Τα θύματα της Rana Plaza και όλων των υπόλοιπων ατυχημάτων που έχουν συμβεί στο όνομα της βιομηχανίας της μόδας, δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστούν. Γι αυτό ακριβώς το λόγο οι Carry Somers και η Orsola de Castro έχουν ξεκινήσει μια επετειακή ημέρα μνήμης για τα θύματα της Rana Plaza, που θα εορτάζετε κάθε χρόνο στις 24 Απριλίου.

Το συμβάν αυτό λειτούργησε καταλυτικά, στην δημιουργία μιας παγκόσμιας ομάδας έτσι ώστε να κοινοποιηθεί σε ακόμη περισσότερους το μήνυμα της αλλαγής, για ανθρώπινες και κοινωνικά αποδεκτές συνθήκες εργασίας και παραγωγής, μέσα από την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την αλλαγή στον τρόπο σκέψης. Να αναρωτηθεί ο κάθε ένας από μας, πίσω από την ταμπέλα ενός ρούχου που αγοράζουμε, who made my clothes? (Ποιος έφτιαξε το ρούχο μου;) Να ρίξουμε περισσότερο φως στο τι γίνεται πίσω από τα λαμπερά φώτα της μόδας και να δούμε από μέσα όλη την διαδικασία παραγωγής έως το τελικό προϊόν, που φτάνει στα χέρια του καταναλωτή.

Δράσεις 2015

Στις 24/03 παρουσιάστηκαν οι 14 δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που θα υλοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα για το 2015 και είναι οι εξής:

  • AXDW- Δράση στην πασαρέλα στο show της Athina Korda.
  • SEED by FaShionFReaks.gr – Διαγωνισμός δημιουργικής ευαισθητοποίησης από σχολές μόδας.
  • FaShionFactory Live shooting – Φωτογράφιση από τον Γιώργο Μαλεκάκη με γνωστή Ελληνίδα και party(το όνομα θα ανακοινωθεί σύντομα
  • #DFBI – “The New Face of Fashion”  – Ομιλία σε Fashion conference.
  • Road trip Meeting the Greek Producers, Who Makes my Clothes_Greece- Οδοιπορικό γνωρίζοντας τους Έλληνες παραγωγούς.
  • Educating the future ethical consumers -Εκπαιδεύοντας τους ηθικούς καταναλωτές του αύριο.
  • Διαδραστική εκδήλωση Εθνολογικό Μουσείο Θράκης- δεκαπέντε νέες και νέοι θα κατασκευάσουν – εφαρμόσουν ρούχα από χαρτί σε 15 σώματα από κούκλες στον κεντρικό δρόμο της πόλης. Παράλληλα οι UPLO θα οργανώσουν ενημερωτική εκδήλωση γύρω από το νόημα και το στόχο του FRD.
  • Φωτογράφιση editorial σε περιοδικό μόδας.
  • Κούκλες στο δρόμο-Οι κούκλες από τις βιτρίνες του Δήμου Αμαρουσίου βγαίνουν στο δρόμο και επαναστατούν.
  • Transparency Portraits- project (φωτογραφικά πορτραίτα διάσημων Ελλήνων τα ονόματα θα ανακοινωθούν σύντομα)
  • Powerful Citizens of Athens- Πώς ευαισθητοποιούνται οι Έλληνες για την διαφάνεια στην παραγωγική αλυσίδα.
  • Fashion Revolution Music video και Live performance στο τελικό event στις 24 Απριλίου

Γίνε και εσύ πρέσβης του Fashion Revolution.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Facebook  : FashionRevolutionGreece

site :  fashionrevolution.org/country/greece/

ή μοιραστείτε τις δράσεις: #FashRevGR #FashRev #whomademyclothes