Πείτε αντίο στην κυτταρίτιδα

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: τι εννοούμε με τον όρο κυτταρίτιδα;

‘ Η κυτταρίτιδα είναι μια πολύ συχνή τοπογραφική τροποποίηση κατά την οποία το δέρμα παίρνει μια όψη “φλούδας πορτοκαλιού” ή αλλιώς “εμφάνιση στρώματος.” Στη συγκεκριμένη κατάσταση, συμβαίνουν μετατροπές στους λιπώδεις ιστούς και επίσης στο μικροκυκλοφορικό που προέρχονται από το αίμα και το λεμφικό σύστημα κάτι που οδηγεί στην σκλήρυνση των ινών του συνδετικού ιστού. Θεωρείται ότι είναι ένα μη φλεγμονώδες, εκφυλιστικό φαινόμενο που προκαλεί αλλοιώσεις στην υποδερμίδα δημιουργώντας ανώμαλους κυματισμούς στην επιδερμίδα και στις υπερκείμενες επηρεαζόμενες περιοχές.

Η κυτταρίτιδα είναι το αποτέλεσμα από διάφορες περίπλοκες καταστάσεις που περιλαμβάνουν την επιδερμίδα, το δέρμα, καθώς και τα υποδόρια κύτταρα’.

Σύμφωνα με επιστηνονικές μελέτες στην εμφάνισή της παίζουν ρόλο η κληρονομικότητα, η μειωμένη φυσική δραστηριότητα, η κακή τοπική αιμάτωση, ορισμένες ορμονικές αλλαγές ή διαταραχές (π.χ. εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση), η παχυσαρκία (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εμφανίζεται σε λεπτές γυναίκες), το κάπνισμα, το αλκοόλ κ.ά.

Ο μόνος τρόπος πρόληψης και αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας είναι να ακολουθήσετε έναν υγιεινό διατροφολόγιο και τρόπο ζωής γενικότερα.

Ο παρακάτω χυμός είναι κατά της κυτταρίτιδας και αν τον εντάξετε στο διατροφολογικό σας πρόγραμμα σίγουρα θα δείτε αποτελέσματα στο δέρμα σας.

Υλικά:
• 1/2 ποτήρι χυμό καρότου
• 1/2 λεμόνι (το χυμό του)
• 1 κουταλιά χυμό σέλινου
• 1 κουταλιά χυμό αγκινάρας
• 1/2 γκρέιπφρουτ (το χυμό του)

Εκτέλεση

Συνδυάστε κάθε φορά τρία (όποια θέλετε) από τα παραπάνω φρούτα και λαχανικά. Μπορείτε να τα διαλύσετε σε νερό ή σε πράσινο τσάι, που είναι ιδιαίτερα διουρητικό.

Είναι καλύτερο να πίνετε  1-2 χυμούς την ημέρα για 2 εβδομάδες, ένα το πρωί νηστικές και ένα το βράδυ, 20 λεπτά πριν από το δείπνο.

Συνιστάται να πίνετε 1-2 χυμούς την ημέρα για 2 εβδομάδες, ένα το πρωί νηστικές και ένα το βράδυ, 20 λεπτά πριν από το δείπνο.

 

Καλή επιτυχία!