Το ξέσπασμα του παρουσιαστή on air

Η αυλαία έπεσε για την υπόθεση Γιακουμάκη το πρωί της Κυριακής (15/03) ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός, , 800 μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, με τον ιατροδικαστή να αποδίδει το θάνατό του σε αυτοκτονία.

Η υπόθεση αυτή που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, δεν άφησε ασυγκίνητο τον παρουσιαστή της εκπομπής ”Ράδιο Αρβύλα”, Αντώνη Κανάκη. Το βράδυ της Δευτέρας (16/03) ο Αντώνης Κανάκης ξέσπασε και εξέφρασε την οργή του ζωντανά στην εκπομπή για το συγκεκριμένο γεγονός.

«Δεν τίθεται θέμα ενδοσχολικής βίας. Εδώ είναι εγκληματικές ενέργειες, είναι κοινό ποινικό δίκαιο, είναι εγκληματίες. Ζούμε σε μια τρελή κοινωνία που παράγει συνεχώς τρελούς ανθρώπους. Ακόμα και τους θύτες πρέπει να τους προσεγγίσεις με μια μορφή κατανόησης και επιείκειας. Δεν υπάρχει διάθεση όμως για τέτοια κατανόηση σε αυτά τα άτομα. Αυτό που με ενόχλησε είναι ότι έχει χρησιμοποιηθεί, αν όλα αυτά αποδειχτούν ότι είναι αλήθεια, έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές η κρητική λεβεντιά που οδήγησε αυτούς τους ανθρώπους να συμπεριφερθούν έτσι στον Βαγγέλη.

Δεν πρόκειται για καμία κρητική λεβεντιά, δεν είναι λεβεντιά όλο αυτό το πράγμα. Λεβεντιά είναι να προστατεύσεις τον συνάνθρωπό σου, λεβεντιά είναι να έχεις συμπόνια, λεβεντιά και μαγκιά είναι να αγαπάς, να προστατεύσεις κάθε άνθρωπο. Απόλυτη δειλία είναι να επιτίθεσαι σε ανθρώπους που δεν αντιδρούν, που δεν προστατεύουν τον εαυτό τους από μόνοι τους, αυτή είναι η απόλυτη δειλία. Όπως φαίνεται ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι απόλυτα δειλοί γιατί αυτό που κάνουν αυτή τη στιγμή είναι προφανώς να κρύβονται, θεωρώντας ίσως ότι αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να αντιμετωπίσουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Έχουμε όλοι μας οργή και στεναχώρια. Να στείλουμε τη σκέψη μας στην οικογένεια του Βαγγέλη».

Δείτε το απόσπασμα: