Τσάντγουικ Μπόουζμαν: Ο ηθοποιός κέρδισε μετά θάνατον βραβείο Emmy

Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών το 2020, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο, τιμήθηκε με βραβείο Emmy.

Πιο συγκεκριμένα, η Television Academy τίμησε τη μνήμη του ηθοποιού με ένα, μετά θάνατον βραβείο. Η διάκριση αφορά τα voice-overs που είχε κάνει ο Μπόουζμαν για τον χαρακτήρα του, «Black Panther», της σειράς κινουμένων σχεδίων What If…? της Marvel Studios για το Disney+.

Το What If…? έκανε πρεμιέρα στη συνδρομητική υπηρεσία σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο μετά το θάνατο του Τσάντγουικ Μπόουζμαν. Η σειρά εξερευνά εναλλακτικές χρονοδιαδρομές στο πολυσύμπαν της Marvel, που δείχνουν τι θα συνέβαινε αν σημαντικές στιγμές από τις ταινίες, είχαν διαφορετική κατάληξη. Ο ηθοποιός, ο οποίος έπαιξε τον Star-Lord T’Challa στη σειρά κινουμένων σχεδίων βραβεύτηκε, ενώ η συμμετοχή του στη σειρά έμελλε να είναι από τις τελευταίες του.

Πέρα από το What If…?, Μπόουζμαν έχει αφήσει το στίγμα του στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, προσφέροντας ερμηνείες στα Captain America: Civil War, Black Panther και Avengers: End Game και μάλιστα η σόλο ταινία Black Panther, στην οποία συμμετείχε, έγινε η πρώτη superhero κινηματογραφική παραγωγή στην ιστορία που ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας, κερδίζοντας εν τέλει τρία χρυσά αγαλματίδια από την Ακαδημία.