Μεγάλη νικήτρια της Eurovision η Ουκρανία - Στην 8η θέση η Ελλάδα

Mεγάλη νικήτρια στον τελικό του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision αναδείχθηκε η Ουκρανία, με το Stefania των Kalush Orchestra, συγκεντρώνοντας συνολικά 631 βαθμούς.

Η Ουκρανία συμμετείχε στο διαγωνισμό της Eurovision 2022 με το συγκρότημα Kalush Orchestra και το τραγούδι Stefania που είχε γραφτεί για τη μητέρα του τραγουδιστή, αλλά με τον πόλεμο να ξεσπά στη χώρα στο τραγούδι δόθηκε άλλο νόημα και είναι ουσιαστικά αφιερωμένο στη μητέρα πατρίδα.

Στην ψηφοφορία των επιτροπών η Ουκρανία ήρθε στην τέταρτη θέση και ενώ η νίκη εικαζόταν ότι θα κριθεί ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία και την Ισπανία που είχαν μαζέψει τις περισσότερες ψήφους από τις επιτροπές, τελικά το κοινό έβαλε τα πράγματα στη θέση τους δίνοντας ξεκάθαρα τη νίκη στην Ουκρανία.

Η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die Together» βρέθηκε στην 8η θέση με 215 βαθμούς. Η βαθμολογία της Ελλάδας διαμορφώθηκε λαμβάνοντας 158 βαθμούς από τις επιτροπές, καθώς έξι χώρες της έδωσαν 12 βαθμούς και δύο 10, ενώ 57 βαθμούς πήρε από τους τηλεθεατές.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το Ηνωμένο Βασίλειο με 466 βαθμούς, την τρίτη θέση η Ισπανία με 459 βαθμούς, στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Σουηδία με 438 βαθμούς και την πεντάδα έκλεισε η Σερβία με 312 βαθμούς.

Ακολούθησε η Ιταλία με 268 και η Μολδαβία με 253 βαθμούς, ενώ την ένατη και δέκατη θέση κατέλαβαν η Πορτογαλία με 207 βαθμούς και η Νορβηγία με 182 βαθμούς αντίστοιχα.

Εξαιρετική η εμφάνιση της Αμάντας Γεωργιάδη

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση της Ελλάδας, η οποία τερμάτισε εντός δεκάδας, με την παρουσία της Αμάντας να είναι  καθηλωτική. Η χώρα μας έλαβε μάλιστα έξι 12άρια από τις επιτροπές και δύο 10κάρια, ενώ την ψήφισαν οι περισσότερες χώρες που είχαν δικαίωμα ψήφου στην Eurovision 2022.

Δείτε ολόκληρο τον τελικό του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision: