Το συστατικό που θα πρέπει να εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς μετά τα 50

Κάθε γυναίκα έχει μία και μοναδική ρουτίνα ομορφιάς στα μέτρα των αναγκών και του τρόπου ζωής της, αλλά αυτή η ρουτίνα πρέπει να αναθεωρείται και να αλλάζει σε κάθε ηλικία, όπως αλλάζει και η επιδερμίδα μας.

Ο χρόνος φυσικά δεν μας επηρεάζει όλες με τους ίδιους ρυθμούς, αλλά το βέβαιο είναι ότι με τις ορμονικές μεταβολές αλλά και διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα και ο ανεπαρκής ύπνος, τα σημάδια του κάνουν αργά ή γρήγορα την εμφάνισή τους σε κάθε πρόσωπο.

Ιδιαίτερα οι ορμονικές μεταβολές που έρχονται μετά την εμμηνόπαυση, συνήθως μετά τα πενήντα και τα εξήντα χρόνια, καθιστούν το δέρμα πιο ευάλωτο, κάνοντας επιτακτικές τις αλλαγές και στη ρουτίνα περιποίησής του.

Τουλάχιστον μία από αυτές τις αλλαγές οι ειδικοί θεωρούν ότι καλό είναι να ενταχθεί στη φροντίδα μας ήδη από τα τριάντα και επιβάλλεται να μην απουσιάζει από την καθημερινότητά μας μετά τα πενήντα. Ο λόγος για τη ρετινόλη ή βιταμίνη Α. “Πολλά δερματικά προβλήματα εμφανίζονται μετά την εμμηνόπαυση, πρωτίστως εξαιτίας της μείωσης των επιπέδων της ορμόνης DEHA. Μέχρι τα 70 χρόνια μας, η παραγωγή της έχει μειωθεί κατά 77% σε σχέση με τα 20 χρόνια μας” σχολιάζει η αισθητικός Άμπιγκεϊλ Όλεκ.

Η μείωση της παραγωγής DEHA συνδέεεται με τη μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, που στην πράξη μεταφράζεται σε απώλεια όγκου και ελαστικότητας. “Η βιταμίνη A (ρετινόλη) αντιστρέφει τα σημάδια της γήρανσης συμβάλλοντας στην αναδόμηση του κολλαγόνου. Ενθαρρύνει την αναγέννηση της επιδερμίδας, μειώνοντας τις ρυτίδες και τις ατέλειες, κάνει πιο ομοιόμορφο τον τόνο της και συγκρατεί την υγρασία στο εσωτερικό της” προσθέτει η ειδικός.

Πηγή: Womantoc.gr