Έξι καθημερινές συνήθειες για να έχεις υγιή και λαμπερή επιδερμίδα

Μπορεί να είσαι σούπερ τακτική με την skincare ρουτίνα σου, είναι εξαιρετικά πιθανό, ωστόσο, τα προϊόντα που εφαρμόζεις να μην είναι τα σωστά ή να μην ακολουθείς κάποιες στάνταρ συνήθειες που οι κοπέλες με τέλειο δέρμα έχουν υιοθετήσει πιστά.

Προκειμένου η επιδερμίδα σου να είναι υγιής και λαμπερή, θα μπορούσες να υιοθετήσεις ορισμένες  τέτοιες καθημερινές συνήθειες.

Ποιες είναι αυτές;

1. Ακολουθούν μια υγιεινή ζωή

Το έχουμε πει πολλές φορές και έχει γίνει σχεδόν κλισέ, όμως η ισορροπημένη διατροφή, το άφθονο νερό και η γυμναστική κάνουν θαύματα στο δέρμα μας. Εξάλλου, ο υγιής οργανισμός αντικατοπτρίζεται (κυρίως) στο πρόσωπό μας.

2. Βάζουν προτεραιότητά τους το Beauty Sleep

Ο εν λόγω όρος δεν αναφέρεται τυχαία στον ύπνο και στο πόσο αυτός μπορεί να μας χαρίσει μια ξεκούραστη και φρέσκια επιδερμίδα. Μάλιστα, ένας πολύωρος και ανενόχλητος ύπνος δρα πολλές φορές τόσο ευεργετικά που μπορεί να αντικαταστήσει και την ακριβότερη κρέμα. Προσπάθησε να κοιμάσαι καθημερινά 7-8 ώρες και θα δεις άμεσα αποτελέσματα τόσο στο πρόσωπο όσο και στην περιοχή των ματιών σου (αν αντιμετωπίζεις θέματα με μαύρους κύκλους ή σακούλες).

3. Είναι τυπικές με τα (συχνά) ραντεβού τους στον δερματολόγο

Καταρχάς, σού προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφτείς τον δερματολόγο ή έναν ειδικό για να δείτε μαζί τι ανάγκες έχει το δέρμα σου και ποια προϊόντα είναι καλό να χρησιμοποιείς. Είναι σημαντικό να εφαρμόζεις κρέμες που σου έχει προτείνει ο ίδιος και να μην χρησιμοποιείς ό,τι προϊόν είδες τυχαία στο διαδίκτυο ή σου σύστησε η αγαπημένη σου φίλη. Κι αυτό γιατί, αφενός κάθε επιδερμίδα έχει τελείως διαφορετικές ανάγκες, αφετέρου δεν έχουν όλα τα προϊόντα την ίδια επίδραση σε κάθε πρόσωπο. Μάλιστα, είναι πιθανό το δέρμα να υποστεί σοκ αν χρησιμοποιείς και εναλλάσσεις διάφορες κρέμες, που δεν σου ταιριάζουν. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που μπορεί να προκαλούν μια ακαθόριστη θαμπάδα στο δέρμα.

Επιπλέον, είναι τακτικές στα ραντεβού τους για καθαρισμό προσώπου δύο φορές τον χρόνο και δεν τον αμελούν για κανέναν λόγο.

4. Κρατούν μακριά τα χέρια τους από το πρόσωπο

Ακούγεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι πάντα. Είναι πολύ συχνό άλλωστε να ακουμπάμε με τα χέρια μας το πρόσωπό μας ενώ δουλεύουμε συγκεντρωμένες στον υπολογιστή ή να πειράζουμε ασυναίσθητα κάποιο σπυράκι που μόλις ξεφύτρωσε. Αυτή είναι μια από τις χειρότερες συνήθειες, που πολλές φορές οφείλεται σε άγχος και μπορεί να γίνει πολύ εθιστική. Έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμα κι αν ακουμπάς απλά τα χέρια σου στο πρόσωπο, μπορείς να εντείνεις τυχόν σπυράκια ή ακμή (αν έχεις δέρμα με τάση για ακμή) ή να χειροτερέψεις κάποιο υπάρχον σπυράκι. Για τον ίδιο λόγο πρέπει να αλλάζεις ή να πλένεις τη μάσκα σου καθημερινά απαραιτήτως.

5. Καθαρίζουν το κινητό τους

Το κινητό μας είναι συχνά πηγή άπειρων μικροβίων, όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται. Θα σου πούμε μόνο αυτό: Έρευνες έχουν δείξει ότι η οθόνη του είναι πιο βρόμικη ακόμα και από λεκάνη τουαλέτας – σκέψου μόνο σε ποιες επιφάνειες το ακουμπάς καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επομένως, καταλαβαίνεις για ποιον λόγο είναι πιθανό να εμφανίζεις σπυράκια στα πλαϊνά του προσώπου σου (αφού είναι τα σημεία που ακουμπούν στο κινητό σου όταν μιλάς στο τηλέφωνο). Φρόντισε να το καθαρίζεις με αντισηπτικά μαντηλάκια ή με βαμβάκι ποτισμένο με οινόπνευμα, ενώ αν αυτό δεν είναι δυνατό προτίμησε να φοράς handsfree.

6. Αλλάζουν συχνά μαξιλαροθήκες

Και, ιδανικά, κάθε βδομάδα, αφού και οι μαξιλαροθήκες συγκεντρώνουν μικροοργανισμούς, βακτήρια και λιπαρότητα που συσσωρεύονται στο πρόσωπο και μπορούν να προκαλέσουν σπυράκια, ακόμα και ακμή. Προτείνουμε να επενδύσεις σε μεταξωτό ή σατέν υλικό, που προκαλεί λιγότερη τριβή με το δέρμα κι άρα λιγότερους ερεθισμούς, ερυθρότητα και ξηρότητα. Και ξηρότητα σημαίνει (πρόωρες) γραμμές και ρυτίδες.

Πηγή: madamefigaro.gr