Οι πέντε τροφές που μειώνουν το άγχος

Αισθάνεστε στρεσαρισμένοι και δεν ξέρετε πώς να βοηθήσετε τον εαυτό σας να χαλαρώσει με φυσικό τρόπο; Ρίξτε μια ματιά στο ψυγείο και τα ντουλάπια σας ή πηγαίνετε μέχρι το σούπερ μάρκετ και προμηθευτείτε τροφές κατά του άγχους. Βάζοντάς τες στο καθημερινό σας διαιτολόγιο, θα νιώσετε άμεσα πολύ πιο χαλαροί.

Οι τροφές που καταπολεμούν το στρες:

Αμύγδαλα

Περιέχουν ψευδάργυρο που έχει μεγάλη σημασία για την καλή διάθεση, αλλά και σίδηρο και καλά λιπαρά οξέα. Έτσι, δίνουν ενέργεια (η έλλειψή της μας κάνει να νιώθουμε αγχωμένοι) και αποτελούν ουσιαστικό μέρος μιας σωστής διατροφής.

Σοκολάτα

Είναι σε όλους γνωστό πως τρώγοντας σοκολάτα νιώθουμε καλύτερα! Και είναι αλήθεια: Η σοκολάτα μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης (της ορμόνης του στρες) στο αίμα και περιορίζει τα συμπτώματα του στρες. Προτίμησε τη μαύρη που επιπλέον είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Μούρα

Δεν είναι τυχαίο που θεωρούνται “super food” τόσο για την υγεία όσο και για την ψυχολογία μας. Είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που θεωρούνται ευεργετικά όταν μας πνίγει το στρες.

Δημητριακά ολικής άλεσης

Το μαγνήσιο και η τρυπτοφάνη (που ο οργανισμός αξιοποιεί για να εκκρίνει σεροτονίνη, τη λεγόμενη και ορμόνη της ευτυχίας) που περιέχουν τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι πολύ σημαντικά για να έχουμε ηρεμία. Εμπλούτισε τη διατροφή σου με μακαρόνια και ψωμί ολικής άλεσης και φάε για σνακ μια μπάρα δημητριακών για ενέργεια και καλή διάθεση.

Φύκια

Όπως και τα δημητριακά, περιέχουν μεγάλες ποσότητες μαγνησίου και τρυπτοφάνης και επιπλέον, μπορούν να καταναλωθούν και από όσους αποφεύγουν τη γλουτένη.

Πηγή: Shape.gr