Ποσό ρεκόρ «έπιασε» σε δημοπρασία ο «Γουίλσον», η μπάλα του Τομ Χανκς από τον «Ναυαγό»

Το ποσό των 230.000 στερλίνων (268.718 ευρώ) κατάφερε να «πιάσει» σε δημοπρασία η φημισμένη μπάλα βόλεϊ που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία «Ναυαγός», με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς.

Ο διάσημος σταρ του Χόλιγουντ, ο οποίος υποδυόταν τον Τσακ Νόλαντ στην πετυχημένη ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις το 2001, είχε ονομάσει την μπάλα «Γουίλσον», καθώς ήταν ο μοναδικός «φίλος» του στο νησί όπου είχε ναυαγήσει.

Μοναδική του λοιπόν παρέα ήταν η συγκεκριμένη μπάλα, στην οποία ο Νόλαντ συμπεριφερόταν σαν να ήταν κανονικός άνθρωπος. Κάνοντας την μπάλα φίλο του, ο μοναχικός ναυαγός προσπαθούσε να διατηρήσει την πνευματική του διαύγεια στη σκληρή πραγματικότητα του νησιού.

Είκοσι χρόνια μετά, ο Γουίλσον «άλλαξε» χέρια. «Η υπόλευκη δερμάτινη μπάλα βόλεϊ είναι πολύ ταλαιπωρημένη προκειμένου να δημιουργήσει το εφέ μιας φθαρμένης, βρώμικης εμφάνισης. Υπάρχει ένα σκούρο καφέ και κόκκινο “πρόσωπο” στο μπροστινό μέρος, που αντιπροσωπεύει το ματωμένο αποτύπωμα του χεριού του Τσακ Νόλαντ», αναφερόταν στην περιγραφή του οίκου δημοπρασιών «Prop Store».

Τομ Χανκς

Παράλληλα, η μπάλα διαθέτει ένα «ξεθωριασμένο ζευγάρι μάτια, μύτη και στόμα», ενώ η κορυφή είναι σκισμένη και μια σειρά από κλωνάρια καπνού αναπαριστούν τα υποτιθέμενα μαλλιά του.
Τομ Χανκς