Οι 4 «χρυσές» συμβουλές για να μην κάνεις ποτέ λάθη στο στυλ σου

Σε πολλές από εμάς έχει τύχει κοιτάζοντας παλαιότερες φωτογραφίες μας να παρατηρήσουμε κάποια στυλιστικά λάθη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αναζήτηση του στυλ δεν είναι μία εύκολη υπόθεση και χρειάζονται αρκετές δοκιμές προκειμένου να καταλήξουμε στο τι μας ταιριάζει και τι όχι. Η διαδικασία αυτή όμως αξίζει καθώς με τον καιρό μαθαίνουμε από τα λάθη μας.

Υπάρχουν μάλιστα μερικά στυλιστικά λαθάκια, που πολλές από εμάς συνεχίζουμε να κάνουμε και χρειάζεται σίγουρα να σταματήσουμε. Ποια είναι όμως αυτά;

Τα 4 styling tips που θα σε βοηθήσουν:

1. Σίγουρα τα trends που παρουσιάζονται κάθε σεζόν μπορούν να ενθουσιάσουν κάθε γυναίκα που αγαπά τη μόδα. Εάν θέλεις όμως να παραμείνεις πιστή στο στυλ σου, υπάρχει ένα tip που ακολουθούν οι πιο καλοντυμένες γυναίκες και θα σε βοηθήσει. Το μυστικό είναι να πειραματίζεσαι με τα αξεσουάρ σου. Για παράδειγμα, εάν μία σεζόν οι neon αποχρώσεις είναι top, προτίμησε να αποκτήσεις μία τσάντα, ένα ζευγάρι γόβες ή ένα φουλάρι. Εάν νιώθεις πως ταιριάζει στο στιλ και σε κάνει να νιώθεις κομψή, τότε μπορείς να πειραματιστείς περισσότερο. Τα baby steps λοιπόν θα σώσουν το ντύσιμο σου από αστοχίες.

2. Η οργάνωση είναι τα πάντα. Εάν η ντουλάπα σου, τα ρούχα, τα παπούτσια, τα αξεσουάρ σου δεν είναι οργανωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να γνωρίζεις όλα όσα έχεις, πάντα θα βρίσκονται κομμάτια που ξεχνάς πως υπάρχουν. Έτσι, θα φοράς συνεχώς τα ίδια ρούχα και θα νιώθεις πως το στιλ σου δεν εξελίσσεται. Φρόντισε λοιπόν να ανακαλύψεις τον ιδανικό για εσένα τρόπο για να οργανώσεις τη γκαρνταρόμπα σου και κάνε συχνά εκκαθάριση. Με αυτό τον τρόπο θα αποχωρίζεσαι όσα ρούχα δεν σου αρέσουν ή δεν σου ταιριάζουν και θα κάνεις χώρο για καινούργια.

3. Το κεφάλαιο των υφασμάτων είναι επίσης πολύ σημαντικό. Ακόμα κι αν πρόκειται για ένα basic t-shirt ή μία μπλούζα είναι προτιμότερο να επιλέγεις ένα κομμάτι από ποιοτικά υφάσματα όπως το βαμβάκι, το κασμίρ, το μετάξι και όχι κάποιο κακής ποιότητας ύφασμα όπως ο πολυεστέρας. Η ποιότητα του υφάσματος παίζει καθοριστικό ρόλο στο πως θα φαίνεται το look σου και ένα κακής ποιότητας ρούχο σίγουρα θα το υποβαθμίσει. Καλύτερα λοιπόν να επενδύσεις σε κομμάτια που θα μείνουν για χρόνια στη ντουλάπα σου σαν καινούργια παρά να αγοράζεις δεύτερης ποιότητας που θα χρειαστεί να τα ανανεώνεις συνεχώς.

4. Εάν θέλεις να εξελίσσεται συνεχώς το στυλ σου και να νιώθεις άνετα με ό,τι κι αν φοράς, θα πρέπει να θυμάσαι πως το στιλ αλλάζει όσο αλλάζεις και εσύ. Ακόμα κι αν έχεις καταλήξει στα στις γραμμές και στον τύπο ρούχων που σου ταιριάζουν, όσο μεγαλώνεις ίσως χρειαστεί να κάνεις κάποιες αλλαγές. Το σώμα και οι ανάγκες σου αλλάζουν, συνεπώς μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. Να θυμάσαι πάντα, πως κατά καιρούς αξίζει να δοκιμάζεις κάτι διαφορετικό ακόμα κι αν πιστεύεις αρχικά πως δεν σου ταιριάζει. Θα εκπλαγείς όταν δεις πως μία γραμμή φορέματος που πίστευες πως δεν κολακεύει τη σιλουέτα σου, σε κάνει να νιώθεις τέλεια.

Πηγή: madamefigaro.gr