Σε έκθεση στο παλάτι του Kensington το διάσημο νυφικό της πριγκίπισσας Diana από τις 3 Ιουνίου (Εικόνες)

Οι λάτρεις της μόδας και της βρετανικής βασιλικής οικογένειας θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα από τα πιο διάσημα νυφικά όλων των εποχών, το νυφικό της πριγκίπισσας Diana.

Το διάσημο φόρεμα που η Diana είχε φορέσει όταν είχε παντρευτεί τον πρίγκιπα Κάρολο το 1981 παρουσιάζεται στην έκθεση “Royal Style in the Making” από τις 3 Ιουνίου που πραγματοποιείται στο παλάτι του Kensington.

Μπορεί η Diana και ο Κάρολος να πήραν διαζύγιο το 1996, αλλά το νυφικό της παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή fashion items της σύγχρονης ιστορίας. Πρόκειται για ένα νυφικό που ξεχωρίζει, εξάλλου, χάρη στο πολυτελές σχέδιό του, την περίτεχνη λαιμόκοψη και τα ογκώδη μανίκια. Η ουρά του φορέματος- στα 7,6 μέτρα, μάλιστα ήταν η πιο μακριά που είχε ποτέ νυφικό στην ιστορία των βασιλικών γάμων.

Πριγκίπισσα Diana | Το νυφικό της σε έκθεση στο παλάτι του Kensington

Εκτός από το νυφικό της Diana, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και άλλα σημαντικά κομμάτια που, όπως είπε ο υπεύθυνος της έκθεσης Mathew Storey, θα δείξει “μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα του βρετανικού σχεδίου, των οποίων η δουλειά έχει διαμορφώσει την οπτική ταυτότητα της βασιλικής οικογένειας σε όλο τον 20ο αιώνα”.

Η έκθεση θα συνεχιστεί έως τις 2 Ιανουαρίου και η είσοδος στην έκθεση συμπεριλαμβάνεται με το εισιτήριο περιήγησης στο παλάτι.
Το νυφικό της Diana σε έκθεση στο Kensington Palace

Η έκθεση, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, “θα ερευνήσει πως λειτουργεί η σχέση ανάμεσα στον πελάτη και τον σχεδιαστή και θα αποκαλύψει τη διαδικασία πίσω από τη δημιουργία μερικών από τα πιο σημαντικά ρούχα στην βασιλική ιστορία”.

Princess Diana's dress had a 25-foot train.What Happened to Princess Diana's Wedding Dress After She Died? | Princess diana wedding, Princess diana wedding dress, Diana wedding dress

Το νυφικό της Diana δόθηκε στο παλάτι του Kensington από τους δύο γιους της, τον William και τον Harry, και η έκθεση θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν την ημερομηνία γενεθλιών της πριγκίπισσας Diana που φέτος θα τιμηθούν με ένα άγαλμα της στο Kensington.

Πηγή πληροφοριών: harpersbazaar.gr