Ποια ώρα της ημέρας πρέπει να προτιμάμε αν θέλουμε να φάμε γλυκό

Σε περίπτωση που καταναλώσουμε κάποιο γλυκό, όση περισσότερη ώρα αφήνουμε ανάμεσα στη στιγμή που το φάγαμε και την ώρα ύπνου τόσο το καλύτερο.

Η Βethany Snodgrass, Health Coach,υπεύθυνη στο Equinox Fitness Training Institute στη Νέα Υόρκη, εξηγεί γιατί είναι καλύτερα να καταναλώσεις γλυκό μετά το μεσημεριανό σου γεύμα κι όχι μετά το βραδινό.

Ο κύριος λόγος, όπως αναφέρει το bestofyou.gr ,είναι επειδή στην πρώτη περίπτωση μεσολαβεί περισσότερος χρόνος μέχρι να πας για ύπνο, άρα λογικά έχεις και περισσότερες ευκαιρίες να κάψεις θερμίδες. Επίσης, το βράδυ έχει περισσότερες πιθανότητες το γλυκό λόγω της μείωσης των καύσεων -ύπνος γαρ- να αποθηκευτεί σε λίπος.

Γιατί το απόγευμα είναι η καλύτερη ώρα για να καταναλώσεις κάποιο γλυκό

Σύμφωνα με την ειδικό, ακόμη καλύτερα αν το αφήσεις για να το φας νωρίς το απόγευμα. Κι αυτό γιατί δεν θα προλάβει να συσσωρευθεί σε λίπος στο σώμα σου. Σύμφωνα με την ειδικό, ο οργανισμός, όταν κοιμάται, καίει πρώτα τη ζάχαρη, προκειμένου να αποτοξινωθεί από αυτήν πριν μετατραπεί σε λίπος. Δεν μπορεί να το κάνει όμως αποτελεσματικά, αν καταναλώσεις ζάχαρη πολύ κοντά στην ώρα ύπνου. Μετά το βραδινό σου γεύμα για παράδειγμα.

Γι’ αυτό θεωρεί ότι η καλύτερη ώρα για να καταναλώσεις κάτι γλυκό είναι το απόγευμα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στόχος σου δεν πρέπει να είναι να τηρείς τον κανόνα να αποφεύγεις τα γλυκά, επιτρέποντας την περιστασιακή και μόνο κατανάλωση.

Η κανέλα σύμμαχος στη μάχη με τις λιγούρες

Tι συστήνει η ειδικός για να αποφύγεις την ανάγκη να φας κάτι γλυκό; Τη χρήση κανέλας. Καταναλώνοντας για παράδειγμα ένα πολύ θρεπτικό φρούτο, όπως το μήλο πασπαλισμένο με κανέλα, θα διαπιστώσεις ότι η ανάγκη σου για κατανάλωση ζάχαρης θα μειωθεί.